sábado, 30 septiembre, 2023

L’Ajuntament de Tavernes contacta amb la Subdirecció General per a la protecció de la costa

S’ha acordat revisar la priorització de les actuacions en la costa valenciana, amb la finalitat d’aplicar solucions el més prompte possible en la platja de la Goleta en la reunió de L’alcalde de Tavernes, Sergi González amb  el subdirector general per a la Protecció de la Costa, Ángel Muñoz.

L’últim informe de Demarcació de Costes data de 2015; per això, l’Ajuntament considera necessari revisar la priorització perquè la situació ha canviat molt en els darrers anys.

Sergi González ha destacat que “el fet de plantejar una nova revisió de les actuacions en la costa valenciana és molt important perquè suposarà prioritzar solucions als problemes en la platja de la Goleta. Esperem que el compromís de Protecció de la Costa siga ferm i les actuacions necessàries es realitzen tan prompte com siga possible”.

Per la seua part, Ángel Muñoz ha remarcat que són coneixedors de la problemàtica de la platja de la Goleta, la qual va provocar el seu tancament durant el mes d’agost, i aquesta revisió permetrà accelerar les actuacions. A més, ha assenyalat que la pujada del nivell del mar, la major assiduïtat de les tempestes, l’urbanisme desmesurat i la baixada de l’aportació de sediments fluvials han agreujat la situació de la platja de la Goleta.

A més, Demarcació de Costes va començar la setmana passada les tasques de regeneració de la platja de la Goleta amb la reposició de 20.000 tones d’arena per a protegir les edificacions de cara a futures tempestes.

ÚLTIMAS NOTICIAS

El proyecto «La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América» llega a Suiza

El proyecto "La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América", declarado patrimonio cultural inmaterial de la humanidad por...

Nuria Montes: «Es momento de abrir la Comunitat Valenciana a mercados más lejanos»

Cada 27 de septiembre se celebra el Día Mundial del Turismo. Un día para poner en valor el trabajo...

Las visitas del Día del Turismo volverán en Fira i Festes

Gandia ha conmemorado el Día del Turismo con dos visitas guiadas gratuitas al Centro Histórico, la Colegiata y el...

Russafa se prepara para honrar a San Francisco de Borja

La comunidad parroquial de Russafa está lista para conmemorar la festividad en honor a San Francisco de Borja, patrón...

Alberto Contador: «Oliva Nova reúne todos los ingredientes para hacer de esta prueba un éxito»

Oliva Nova y más de 2.000 ciclistas están preparados para participar este sábado, 23 de septiembre, en el TotalEnergies...

El Encuentro D’arrel llena de música y tradición las calles de Gandia

El próximo domingo, 24 de septiembre, Gandia será el epicentro de la música, las canciones y los bailes valencianos...