lunes, junio 24, 2024

Mompó: “La Diputació de València garantirà que no hi haja municipis de segona”

Mompó: “La Diputació de València garantirà que no hi haja municipis de segona”

El president de la Diputació, Vicent Mompó, participa en una jornada de la Cadena SER sobre el municipalisme valencià en la qual defensa que el principal objectiu de la corporació provincial “és vertebrar la província i prestar els mateixos serveis en tots els pobles”.

En la mateixa línia, ha destacat, “no volem ciutadans de primera i de segona o fins i tot de tercera; treballem per a aconseguir la igualtat de tota la ciutadania de la província, perquè tots tinguen els mateixos servicis”. “Cal tindre en compte que el 88 per cent dels nostres municipis tenen menys de 20.000 habitants i que 200 dels 266 dels nostres pobles tenen menys de 5.000 habitants”, ha advertit, al mateix temps que ha esgrimit que “els pobles més xicotets són els que més ajuda necessiten per a prestar servicis”.

Per a aconseguir eixa vertebració i aconseguir que la “corporació provincial s’acoste als municipis i no a l’inrevés”. “És important que els diputacions s’implanten en els territoris i siguen les que oferixen els servicis”, ha argumentat Mompó, qui a més ha posat en valor “la col·laboració de les mancomunitats”.

D’altra banda, el president de la Diputació ha reiterat que la institució provincial continuarà aportant diners al Fons de Cooperació. S’ha referit de nou a aquest assumpte després que Les Corts hagen tramitat la petició per a eliminar la seua obligatorietat. “S’està tractant a les diputacions com a majors d’edat”, ha destacat, al mateix temps que ha esgrimit que “les diputacions han de ser autònomes i decidir com poden ajudar millor als pobles”.

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -

MÁS PLANES

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -

La Diputación de Valencia declara el 2024 ‘Año Estellés’

La Diputación de Valencia ha declarado 2024 como año Estellés para conmemorar el centenario del nacimiento del...

Bellreguard será la primera parada del servicio móvil de...

El próximo 5 de febrero arranca la nueva iniciativa de Labora. El Servicio Valenciano de Empleo y...

Fitur 2024: éxito para València con participación masiva y...

La Diputació de València ha concluido su participación en Fitur 2024 con un balance muy positivo, tanto...