Baixada del 6% de l’IBI a Oliva per al 2021

0
Baixada del 6% de l’IBI a Oliva per al 2021

La crisi sanitària per la que està travessant tot el país i gran part del món ha fet que moltes ciutats i pobles comencen a pensar en la posible futura crisi econòmica. Des de l’Ajuntament d’Oliva i la Regidoria d’Hisenda han proposat la reducció del 6 % del tipus impositiu que regula l’impost de Béns Immobles (IBI).

La Regidoria d’Hisenda ja va prendre una sèrie de mesures per reduir l’impacte davant l’estat d’alarma del 14 de març, sobretot, als sector més afectats: eliminació de la tasa d’ocupació del domini públic o reducció del rebut del fem en activitats afectades pel confinament entre altres.

La reducció de l’IBI es trobaria en una segon fase d’aquestes mesures extraordinàries. Des de l’Ajuntament d’Oliva es proposa la reducció del tipus de gravàmens del 0,643 per cent al 0,605 per cent. La reducció del 6% definirà la quota integra per al 2021 en 9.071.147,01 €, mentre que estaba previst que foren 9.640.911,31 €. En total, la reducció suposarà una disminució de la base liquidable del 2021 de 569.764,3 €.

Aquesta baixada entrarà en vigor el pròxim 1 de gener de 2021, amb l’objectiu d’evitar la càrrega fiscal als ciutadans d’Oliva. La vicealcaldessa del municipi, Ana Morell ha assegurat que «són moments complicats, i el nostre ajuntament també ha de fer un esforç per a invertir, però evitant incrementar la càrrega fiscal».

Recordar que, a Oliva, els ciutadans poden acollir-se a un Pla Personalitzat de Pagament. D’aquesta manera, tots els veïns i veïnes poden beneficiar-se d’una bonificació del 5% en els rebuts, que és superior al 3% de la bonificació per domiciliació ordinària.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí