Dia Internacional de la Dona a Oliva 2020: programa d’activitats

0
Dia Internacional de la Dona a Oliva 2020: programa d’activitats
Imagen: Oliva.es

Amb motiu del 8 de Març, des de la Regidoria d’Igualtat i Diversitat que encapçala Anna Mena s’han programat una sèrie d’activitats commemoratives d’aquesta jornada.

“Ja està en marxa la campanya #olivaorgullosa de les seues dones que podeu seguir a través del Facebook Municipal” explicava la regidora.

Des del 2 fins al 5 de març es realitza un taller en els centres educatius per a l’alumnat dels cursos de 4°t d’ESO i 2n FP bàsica a càrrec de la fotògrafa i fotoperiodista Eva Máñez.

El dijous, 5 de març, a la sala número 2 del Centre Polivalent a les 20.30 h i amb entrada lliure tindrà lloc una vesprada d’humor amb el monòleg de Patricia Espejo, còmica reconeguda en l’àmbit nacional amb diferents aparicions en Comedy Central, El Club de la Comedia i Buenafuente.

El divendres, 6 de març està previst el “Taller de Sexualitat Femenina Responsable”. Places limitades, cal dur roba còmoda i una estoreta. Confirmeu assistència al Departament d’Igualtat i Diversitat al correu agentigualtat@oliva.esLloc: Centre Social Sant Vicent (c/ García Ordoñez n º 8). Hora: 18.00 h

El diumenge, 8 de març, el departament d’Igualtat i Diversitat posa a disposició un autobús per a anar a València. S’anirà a veure la mascletà i de vesprada s’acudirà a la manifestació; la previsió és portar entrepà per a dinar. Cal confirmar assistència al Departament d’Igualtat i Diversitat al correu agentigualtat@oliva.es
Lloc: Passeig de Joan Fuster (a l’altura del col·legi Lluís Vives). Hora: Eixida 12.00 h d’Oliva, tornada 21.00 h des de València.

A banda, des de la Regidoria de Memòria Democràtica i des de la Delegació de Cultura i Música s’han complementat les activitats organitzades des de la Regidoria d’Igualtat i Diversitat per valorar la importància d’aquesta efemèride en la nostra societat.

El dijous 5 de març a les 19.30 en el Centre Polivalent es presenta un llibre que parla sobre la violència política contra les dones entre 1936-1953 que abasta el final de la república, la Guerra Civil i part de la dictadura. Participen els autors del llibre Antoni Simó i Ricard Camil Torres i la professora d’història Emi Girau, que parlarà sobre el que suposa la violència política contra les dones i en particular dels casos de les dones violentades a Oliva en aquests períodes.

“Al llibre es documenten 3 dones durant la república i 20 altres violentades durant la dictadura, entre les quals 2 van ser afusellades i soterrades en les fosses comunes 111 i 115 del cementeri de Paterna” assenyalava el regidor de Memòria Democràtica, Josep Escrivà.

El divendres 6 a les 19.30 h, a la Casa Maians, estarà la presentació del llibre “Tremendas”, on l’autora, Majo Siscar, periodista de Pego, ens acostarà a les lluites de gènere des del Sud global, enfocada en l’Amèrica Llatina però també recollint algunes experiències d’altres indrets, com el Congo o Indonèsia. “Com a regidor de Cultura i Música, voldria agrair les gestions de la meua companya per poder tindre el luxe de gaudir un dels concerts de la Banda Simfònica de dones de la FSMCV, el dissabte 7 de març al Polivalent a les 19.30 hores” assenyalava el regidor Julio Llorca.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí