viernes, 12 abril, 2024

Torna el Rebombori, Cicle de Teatre Infantil al Teatre Olímpia

L’edició d’enguany està formada per sis espectacles que s’iniciaran a les 18 hores els divendres 6, 13 i 27 de març; el 3, 17 d’abril; i el 8 de maig.

L’encarregada d’obrir el cicle enguany és la companyia Xirriquiteula amb l’obra “Per un instant”. Jordi, Toni i Claudi ens mostren els seus records, els seus somnis, les seues dèries i, sobretot, les seues cançons. La Tresca i Xirriquiteula feia molt de temps que s’anaven fent l’ullet, en les seues trobades parlaven i s’entenien. L’admiració, el respecte i sobretot l’amistat han fet que s’ajuntaren per preparar aquest espectacle. Per un instant s’han agafat de la mà, i han fet un saltet cap endavant. Un espectacle musical, familiar i senzill, proper, ple de tendresa i sentit de l’humor, nascut de les cançons de La Tresca i portat a escena per Xirriquiteula Teatre

Divendres següent, 13 de març, serà el torn de “Rodolfo i Rita” de la companyia Passabarret. Acrobàcia, il·lusionisme, transformisme, malabars, humor i amor. En Rodolfo i na Rita no són una parella d’artistes: són la parella. Dos personatges que, lluny de ser la parella perfecta en l’escenari, s’han convertit en uns artistes de circ certament antagònics. Dos pallassos en una història d’amor i odi dins i fora de l’escenari i que, tot i així funcionen.

La tercera obra serà el 27 de març “Astrolabi” a càrrec de la companyia Disparatario/Progrés 21. “Astrolabi” ens conta el viatge de Duna; l’odissea d’una xiqueta que  esdevindrà dona tractant de fugir d’un destí imposat i de forjar el seu propi. És també la història de totes les dones que van trobant el seu camí: amb els seus ensenyaments, Duna anirà prenent consciència de la veritable dimensió del món i de la seua pròpia.  “Astrolabi” és un espectacle per a tots els públics que combina titelles i actrius, música i paraules, afectes i aventures en escenaris tan diferents com el Sàhara, una astronau o un iglú.

El cicle continua el 3 d’abril amb l’obra “Eureka” de la companyia Cau de l’Unicorn. La història de la Tina, una xiqueta a la qual li agrada jugar al laboratori de l’avi que és un inventor. Espectacle amb llum negra i olors.

La cinquena obra “Les aventures de Tom Sawyer” està prevista el 17 d’abril a càrrec de la companyia La Teta Calva. Sawyer és un cant contra l’educació anquilosada, contra els somnis frustrats de les xiquetes i els xiquets, i contra l’autoritarisme i el classisme. Una proposta que posa la mirada en la ingenuïtat, la llibertat i en les ganes de viure i jugar. La mirada d’aquesta xiqueta que vol ser pirata, que vol trobar un tresor i que vol enamorar.

Per a tancar el “Rebombori” de 2020 comptarem amb la companyia La Coja Dansa amb l’espectacle de dansa infantil i familiar “Desgel”. Una xica Inuit viu en un poblat d’iglús on el fred intens és constant. “Desgel” parla del viatge, de les solucions personals davant del canvi climàtic, i el deteriorament del nostre ecosistema. Parla de l’amistat com la ferramenta més efectiva, i de quina manera les persones ordinàries poden provocar canvis extraordinaris.

Les sis funcions tindran lloc de vesprada, a les 18.00 hores. La primera de les obres prevista per a aquest divendres, 6 de març, serà gratuïta fins a completar les 333 butaques d’aforament actual del Teatre Olímpia.

La resta d’espectacles tindrà un preu simbòlic d’1 euro i les entrades es podran adquirir en taquilla des d’una hora abans o per internet en www.instanticket.es.

El Cicle ‘Rebombori’ s’emmarca en el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament d’Oliva i l’Institut Valencià de Cultura.

spot_img

ÚLTIMAS NOTICIAS

Cantajuego y Dani Miquel se unen al Cartel del Festival Mediterránea Kids

El Mediterránea Kids llega este 2024 al Festival Mediterránea. Esta nueva propuesta del festival tiene como propósito y objetivo...

Cursa de la Dona de Gandia: 15 años promoviendo la salud y la solidaridad en Gandia

Con motivo de las 15 ediciones de la Cursa de la Dona de Gandia, la organización instaló en el...

Cantajuego y Dani Miquel se unen al Cartel del Festival Mediterránea Kids

El Mediterránea Kids llega este 2024 al Festival Mediterránea. Esta nueva propuesta del festival tiene como propósito y objetivo...

Cursa de la Dona de Gandia: 15 años promoviendo la salud y la solidaridad en Gandia

Con motivo de las 15 ediciones de la Cursa de la Dona de Gandia, la organización instaló en el...