viernes, 29 septiembre, 2023

Torna el Rebombori, Cicle de Teatre Infantil al Teatre Olímpia

L’edició d’enguany està formada per sis espectacles que s’iniciaran a les 18 hores els divendres 6, 13 i 27 de març; el 3, 17 d’abril; i el 8 de maig.

L’encarregada d’obrir el cicle enguany és la companyia Xirriquiteula amb l’obra “Per un instant”. Jordi, Toni i Claudi ens mostren els seus records, els seus somnis, les seues dèries i, sobretot, les seues cançons. La Tresca i Xirriquiteula feia molt de temps que s’anaven fent l’ullet, en les seues trobades parlaven i s’entenien. L’admiració, el respecte i sobretot l’amistat han fet que s’ajuntaren per preparar aquest espectacle. Per un instant s’han agafat de la mà, i han fet un saltet cap endavant. Un espectacle musical, familiar i senzill, proper, ple de tendresa i sentit de l’humor, nascut de les cançons de La Tresca i portat a escena per Xirriquiteula Teatre

Divendres següent, 13 de març, serà el torn de “Rodolfo i Rita” de la companyia Passabarret. Acrobàcia, il·lusionisme, transformisme, malabars, humor i amor. En Rodolfo i na Rita no són una parella d’artistes: són la parella. Dos personatges que, lluny de ser la parella perfecta en l’escenari, s’han convertit en uns artistes de circ certament antagònics. Dos pallassos en una història d’amor i odi dins i fora de l’escenari i que, tot i així funcionen.

La tercera obra serà el 27 de març “Astrolabi” a càrrec de la companyia Disparatario/Progrés 21. “Astrolabi” ens conta el viatge de Duna; l’odissea d’una xiqueta que  esdevindrà dona tractant de fugir d’un destí imposat i de forjar el seu propi. És també la història de totes les dones que van trobant el seu camí: amb els seus ensenyaments, Duna anirà prenent consciència de la veritable dimensió del món i de la seua pròpia.  “Astrolabi” és un espectacle per a tots els públics que combina titelles i actrius, música i paraules, afectes i aventures en escenaris tan diferents com el Sàhara, una astronau o un iglú.

El cicle continua el 3 d’abril amb l’obra “Eureka” de la companyia Cau de l’Unicorn. La història de la Tina, una xiqueta a la qual li agrada jugar al laboratori de l’avi que és un inventor. Espectacle amb llum negra i olors.

La cinquena obra “Les aventures de Tom Sawyer” està prevista el 17 d’abril a càrrec de la companyia La Teta Calva. Sawyer és un cant contra l’educació anquilosada, contra els somnis frustrats de les xiquetes i els xiquets, i contra l’autoritarisme i el classisme. Una proposta que posa la mirada en la ingenuïtat, la llibertat i en les ganes de viure i jugar. La mirada d’aquesta xiqueta que vol ser pirata, que vol trobar un tresor i que vol enamorar.

Per a tancar el “Rebombori” de 2020 comptarem amb la companyia La Coja Dansa amb l’espectacle de dansa infantil i familiar “Desgel”. Una xica Inuit viu en un poblat d’iglús on el fred intens és constant. “Desgel” parla del viatge, de les solucions personals davant del canvi climàtic, i el deteriorament del nostre ecosistema. Parla de l’amistat com la ferramenta més efectiva, i de quina manera les persones ordinàries poden provocar canvis extraordinaris.

Les sis funcions tindran lloc de vesprada, a les 18.00 hores. La primera de les obres prevista per a aquest divendres, 6 de març, serà gratuïta fins a completar les 333 butaques d’aforament actual del Teatre Olímpia.

La resta d’espectacles tindrà un preu simbòlic d’1 euro i les entrades es podran adquirir en taquilla des d’una hora abans o per internet en www.instanticket.es.

El Cicle ‘Rebombori’ s’emmarca en el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament d’Oliva i l’Institut Valencià de Cultura.

ÚLTIMAS NOTICIAS

El proyecto «La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América» llega a Suiza

El proyecto "La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América", declarado patrimonio cultural inmaterial de la humanidad por...

Nuria Montes: «Es momento de abrir la Comunitat Valenciana a mercados más lejanos»

Cada 27 de septiembre se celebra el Día Mundial del Turismo. Un día para poner en valor el trabajo...

Las visitas del Día del Turismo volverán en Fira i Festes

Gandia ha conmemorado el Día del Turismo con dos visitas guiadas gratuitas al Centro Histórico, la Colegiata y el...

Russafa se prepara para honrar a San Francisco de Borja

La comunidad parroquial de Russafa está lista para conmemorar la festividad en honor a San Francisco de Borja, patrón...

Alberto Contador: «Oliva Nova reúne todos los ingredientes para hacer de esta prueba un éxito»

Oliva Nova y más de 2.000 ciclistas están preparados para participar este sábado, 23 de septiembre, en el TotalEnergies...

El Encuentro D’arrel llena de música y tradición las calles de Gandia

El próximo domingo, 24 de septiembre, Gandia será el epicentro de la música, las canciones y los bailes valencianos...