8 C
Gandia
/ 17 enero 2022

La FMICO presenta l’estudi històric dels Moros i Cristians d’Oliva

La FMICO presenta l’estudi històric dels Moros i Cristians d’Oliva

L’any 2021 es compliren 100 anys de les primeres celebracions a Oliva de Moros i Cristians. Al 2025 es complirà el 50 aniversari de l’actual etapa. Per aquesta raó, la Federació de Moros i Cristians Oliva (FMICO) ha volgut preparar un conjunt d’activitats per a aquestos cinc anys. Un d’ells és l’estudi sociològic i històric en el que està treballant la Comissió de Treball del Centenari i Cinquantenari constituïda a l’efecte.

Aquest treball té com a objectiu recuperar i conservar la memòria oral i arxivística de les festes, així com recollir informació sobre els processos de transformació, conèixer les valoracions dels festers i la seua realitat sociològica.

Verònica Gisbert Gracia, Doctora en Ciències Socials i professora de la UV del Departament de Sociologia, i Antropologia Social serà l’encarregada de coordinar l’estudi. En aquest grup també es trobaran festers i especialiste llingüístics com Monolo Arnal, Rafa Castelló, Pep Fenollar, Carmen Villora, Miquel Lleches, entre altres.

El president de ls FMICO, Óscar Prieto, ha assegurat que: «Aquest moment sanitari ens condueix a la reflexió. Encetem una etapa per conèixer-nos millor, valorar coses que amb el tràfec d’un any normal de festa sembla quasi impossible. És moment de donar rellevància als aspectes culturals de la Festa per fer-los eix central des d’on conèixer-nos millor, per saber d’on venim i valorar metes futures».

COMENTARIOS

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor, introduce tu comentario
Por favor, introduce tu nombre

ARTÍCULOS RELACIONADOS