miércoles, abril 24, 2024

Top 3

en portada

Ròtova recupera la tradició del pandero a la cavalcada de Reis d’Orient

- Publicidad -

El municipi de Ròtova recupera enguany una tradició amb molt anys d’història. Aquest 5 de gener, a les 18.30 h, els xiquets i xiquetes de Ròtova tornen a fer soroll amb el pandero pels carrers, junt amb els seus pares i mares, amb el suport de l’escoleta infantil del municipi, que també aposta per mantenir aquesta tradició.

La programació de la vespra de Reis començarà, a les 18h, amb una xocolatada a la plaça de l’església, fins a la rebuda de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient, que es preveu que arriben cap a les 18.30h al municipi.

Una vegada a Ròtova, desfilaran en cavalcada pels carrers Major, Ausiàs March, País Valencià, Venerable, Sant Josep i Major. En finalitzar, a les 19h, tindran lloc a l’església parroquial el cant de nadales i el lliurament de regals per als xiquets i xiquetes del municipi.

El pandero.

El dia d’abans de Reis, conta la història oral, els xiquets i xiquetes pegaven voltes pels carrers del poble arrossegant el tradicional “pandero”, que consistia en una tira de pots i llaunes lligades d’un cordell. Amb els panderos, la xicalla provocava un gran enrenou per Ròtova, per evitar que els reis en passaren de llarg. I és que es creia que els xiquets i les xiquetes que no l’arrossegaren, es quedarien sense que els eixiren els Reis. Fins a l’actualitat, esta tradició s’ha mantés com una activitat de l’escoleta municipal.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

ACTUALIDAD