viernes, 29 septiembre, 2023

Oliva regenera les dunes de la platja reutilitzant les tones de posidònia

Les Regidories de Medi Ambient, Turisme i Platges han iniciat els tràmits amb la Demarcació de Costes per tal de poder reutilitzar la posidònia que hi ha en grans quantitats a la zona de Pau Pi i Mitja Galta en la regeneració del cordó dunar del litoral d’Oliva.

Des d’aquestes regidories s’ha apostat per criteris de sostenibilitat amb el medi ambient i s’ha cregut convenient posar en pràctica aquesta reutilització de la posidònia que el temporal Gloria ha tret del mar i que s’acumula damunt la sorra de les platges de Pau Pi i de la Mitja Galta. En lloc de retirar-la i dur-la a qualsevol abocador s’ha optat per aquesta alternativa més saludable amb el medi ambient’ assenyalava la vicealcaldessa, Ana Morell.

Aquest matí, i amb el permís de Costes, s’ha fet una primera prova i els resultats han estat molt positius. Fins allí s’hi han traslladat la vicealcaldessa, Ana Morell, el regidor de Platges i Turisme, Kino Calafat, i tècnics municipals. La opció elegida consisteix en traslladar en camions les tones de posidònia que s’acumulen en les platges de Pau Pi i Mitja Galta fins a les zones del sector 5 on el cordó dunar es troba en pitjor estat.

Una vegada traslladada allí, la posidònia s’ubica al peu de les dunes i després es cubrirà en sorra per tal que es regenere de nou de forma natural.

Des de la Regidoria de Turisme s’ha agraït als col·lectius i associacions locals i centres educatius per la seua col·laboració en la neteja realitzada aquests darrers dies eliminant grans quantitats de plàstics en un primer moment.

Una vegada Demarcació de Costes done permís als treballs es realitzarà un contracte d’emergència amb una empresa que serà l’encarregada de dur a terme aquestes actuacions a la platja d’Oliva.

Des de l’Ajuntament d’Oliva ens demana als veïns de la zona comprensió i disculpes per les molèsties ocasionades.

ÚLTIMAS NOTICIAS

El proyecto «La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América» llega a Suiza

El proyecto "La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América", declarado patrimonio cultural inmaterial de la humanidad por...

Nuria Montes: «Es momento de abrir la Comunitat Valenciana a mercados más lejanos»

Cada 27 de septiembre se celebra el Día Mundial del Turismo. Un día para poner en valor el trabajo...

Las visitas del Día del Turismo volverán en Fira i Festes

Gandia ha conmemorado el Día del Turismo con dos visitas guiadas gratuitas al Centro Histórico, la Colegiata y el...

Russafa se prepara para honrar a San Francisco de Borja

La comunidad parroquial de Russafa está lista para conmemorar la festividad en honor a San Francisco de Borja, patrón...

Alberto Contador: «Oliva Nova reúne todos los ingredientes para hacer de esta prueba un éxito»

Oliva Nova y más de 2.000 ciclistas están preparados para participar este sábado, 23 de septiembre, en el TotalEnergies...

El Encuentro D’arrel llena de música y tradición las calles de Gandia

El próximo domingo, 24 de septiembre, Gandia será el epicentro de la música, las canciones y los bailes valencianos...