miércoles, abril 24, 2024

Top 3

en portada

El filòsof Ferran Máez Mateu al Monestir de la Valldigna

- Publicidad -

Dissabte 26 a les 19:30h, el pensador Ferran Sáez Mateu estarà al Monestir de la Valldigna per a realitzar una conferència sobre la «culturització del cristianisme», tema que tracta en un dels seus últims llibres, El cos de l’esperit.

Ferran Sáez Mateu és doctor en filosofia per la Universitat de Barcelona, i professor a la Universitat Ramon Llull. Ha sigut director de l’Institut d’Estudis Polítics Blanquerna, també director de la revista Idees, i assessor de diverses revistes de pensament. Col·labora regularment en el diari Ara, L’Avui, El Temps, La Vanguàrdia, així com en intervencions a Catalunya Ràdio i TV3. Ha rebut diversos premis, com per exemple el Joan Fuster, Josep Vallverdú o el Pere Calders. 

Entre la seua vasta obra intel·lectual, predominen els textos assagístics, on s’inclouen també dietaris. Però també té publicades tres novel·les i dos poemaris.

En El cos de l’esperit, Sáez Mateu reflexiona sobre els fruits culturals de prestigi que han nascut de la tradició cristiana, com per exemple l’entorn patrimonial del Monestir de la Valldigna. Aquests és, doncs, un plantejament que reivindica la materialitat cultural del cristianisme. Per això cada capítol està encapçalat per un element físic del cos humà (de les dents a l’oïda, de l’alè al cor…) que li permet reflexionar sobre un aspecte de la culturització de l’herència cristiana rebuda.

Des de la Mancomunitat de la Valldigna destaquen la importància que comporta organitzar aquesta mena d’actes, des del qual reflexionar sobre l’actualitat, en aquest cas concret del mateix entorn, de la seua gènesi cultural d’arrel cristiana ara convertit en espai laic. La idoneïtat de la conferència de Ferran Sáez Mateu, consisteix en això mateix, en aportar unes coordenades per entendre millor l’evolució històrica i la visió actual amb què cal afrontar el patrimoni cultural heretat, en aquest cas el valldignenc. 

La introducció i presentació de la conferència anirà a cura de Jordi Sebastià Talavera.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

ACTUALIDAD