lunes, 2 octubre, 2023

El filòsof Ferran Máez Mateu al Monestir de la Valldigna

Dissabte 26 a les 19:30h, el pensador Ferran Sáez Mateu estarà al Monestir de la Valldigna per a realitzar una conferència sobre la «culturització del cristianisme», tema que tracta en un dels seus últims llibres, El cos de l’esperit.

Ferran Sáez Mateu és doctor en filosofia per la Universitat de Barcelona, i professor a la Universitat Ramon Llull. Ha sigut director de l’Institut d’Estudis Polítics Blanquerna, també director de la revista Idees, i assessor de diverses revistes de pensament. Col·labora regularment en el diari Ara, L’Avui, El Temps, La Vanguàrdia, així com en intervencions a Catalunya Ràdio i TV3. Ha rebut diversos premis, com per exemple el Joan Fuster, Josep Vallverdú o el Pere Calders. 

Entre la seua vasta obra intel·lectual, predominen els textos assagístics, on s’inclouen també dietaris. Però també té publicades tres novel·les i dos poemaris.

En El cos de l’esperit, Sáez Mateu reflexiona sobre els fruits culturals de prestigi que han nascut de la tradició cristiana, com per exemple l’entorn patrimonial del Monestir de la Valldigna. Aquests és, doncs, un plantejament que reivindica la materialitat cultural del cristianisme. Per això cada capítol està encapçalat per un element físic del cos humà (de les dents a l’oïda, de l’alè al cor…) que li permet reflexionar sobre un aspecte de la culturització de l’herència cristiana rebuda.

Des de la Mancomunitat de la Valldigna destaquen la importància que comporta organitzar aquesta mena d’actes, des del qual reflexionar sobre l’actualitat, en aquest cas concret del mateix entorn, de la seua gènesi cultural d’arrel cristiana ara convertit en espai laic. La idoneïtat de la conferència de Ferran Sáez Mateu, consisteix en això mateix, en aportar unes coordenades per entendre millor l’evolució històrica i la visió actual amb què cal afrontar el patrimoni cultural heretat, en aquest cas el valldignenc. 

La introducció i presentació de la conferència anirà a cura de Jordi Sebastià Talavera.

ÚLTIMAS NOTICIAS

El proyecto «La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América» llega a Suiza

El proyecto "La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América", declarado patrimonio cultural inmaterial de la humanidad por...

Nuria Montes: «Es momento de abrir la Comunitat Valenciana a mercados más lejanos»

Cada 27 de septiembre se celebra el Día Mundial del Turismo. Un día para poner en valor el trabajo...

Las visitas del Día del Turismo volverán en Fira i Festes

Gandia ha conmemorado el Día del Turismo con dos visitas guiadas gratuitas al Centro Histórico, la Colegiata y el...

Russafa se prepara para honrar a San Francisco de Borja

La comunidad parroquial de Russafa está lista para conmemorar la festividad en honor a San Francisco de Borja, patrón...

Alberto Contador: «Oliva Nova reúne todos los ingredientes para hacer de esta prueba un éxito»

Oliva Nova y más de 2.000 ciclistas están preparados para participar este sábado, 23 de septiembre, en el TotalEnergies...

El Encuentro D’arrel llena de música y tradición las calles de Gandia

El próximo domingo, 24 de septiembre, Gandia será el epicentro de la música, las canciones y los bailes valencianos...