martes, julio 23, 2024

Exposició d’escultura i literatura a la Biblioteca de Bellreguard

Exposició d’escultura i literatura a la Biblioteca de Bellreguard

La Biblioteca Municipal de Bellreguard inaugura aquest dijous, 7 de novembre, Travessant les seues retines, una mostra d’escultures de Jesús Martín Chule basades en llibres que proposa al visitant, a més, un joc interactiu que connecta l’escultura amb la literatura. L’exposició es podrà gaudir fins a mitjans del mes de desembre, en horari de la biblioteca.

Martín Chule ha triat diverses obres literàries d’autors en valencià, castellà i anglés, i ha creat escultures que representen el títol d’un llibre. “Volem que siga una exposició interactiva i que el visitant s’involucre”, explica l’escultor. És per això que junt a cada escultura hi figurarà el nom de l’autor del llibre, però no el títol de l’obra que representa, de manera que siga l’espectador qui l’endevine. “Així juntem dos mons de la cultura, com són l’escultura i la literatura”, afegeix.

L’exposició encaixa a la perfecció en la filosofia que el departament municipal de Cultura vol imprimir a la Biblioteca de Bellreguard. “Volem que siga un espai generador de cultura en les seues diferents disciplines, i no només un lloc on anar a llegir o traure llibres”, explica el regidor, Juanjo Giner.

- Publicidad -

En aquest cas, a més, una mostra com la que s’inaugura aquest dijous “té en una biblioteca el seu espai natural, ja que mitjançant les escultures es desperta la curiositat del públic per un llibre en concret que, a més, pot consultar o traure en la mateixa biblioteca”, afegeix Giner.

Gestació literaria – P. Rosber

Les escultures preparades per Jesús Martín Chule no són voluminoses. Venen a tindre una altura d’entre 40 i 70 cm i estan fetes de tot tipus de material: ferrol, alumini, pedra, etc.

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -

MÁS PLANES

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -

La Policía Nacional desmantela dos puntos de venta de...

La Policía Nacional ha llevado a cabo dos operaciones importantes contra el tráfico de drogas en las...

Ivace+i invierte dos millones de euros para mejorar las...

Ivace+i ha anunciado una inversión de dos millones de euros para mejorar las instalaciones y servicios de...

Pantalla gigante en el Real de Gandia para ver...

El ayuntamiento del Real de Gandia pondrá a disposición de todos sus vecinos y vecinas una pantalla...