domingo, julio 14, 2024

Glòria va deixar vora 600.000 euros de danys a la platja de Bellreguard

Glòria va deixar vora 600.000 euros de danys a la platja de Bellreguard

La Corporació municipal de Bellreguard va acordar en ple, i amb l’acord unànime de tots els grups polítics, demanar la declaració del municipi com a Zona Afectada Greument com a conseqüència dels nombrosos danys que va provocar la borrasca Gloria entre els dies 19 i 22 de gener

El temporal va deixar al seu pas pel terme municipal de Bellreguard grans destralls, en especial en el front litoral definit pel passeig del Mediterrani, amb desperfectes molt greus en diverses infraestructures públiques. Tot el passeig, de fet, va haver de ser acotat per raons de seguretat, en atenció a un informe de la Policia Local.

Els desperfectes van ser enormes i tenen la seua traducció econòmica, no menys important. Els informes dels tècnics municipals xifren en 574.259,11 euros els danys produïts en el passeig del Mediterrani: 85.000 euros en destrosses en les instal·lacions de la platja (enllumenat públic, un quadre elèctric, els rentapeus i les seues canonades); pel que fa al passeig, de poc més de 700 metres, el cost de la reparació es quantifica en altres 463.698,97 euros (desenrunament, cimentació, reconstrucció de murs i paviments,…); altres 7.904,18 euros per danys en senyalística; i 9.935,60 euros en treballs en l’arbrat abatut pel temporal. A tot això s’ha de sumar diversos enfonsaments en l’asfalt.

- Publicidad -

Des dels primers dies després de la borrasca, l’Ajuntament de Bellreguard es va posar a treballar amb l’objectiu de reparar la malifeta i anar tornant les zones afectades a la normalitat amb la major celeritat possible. Amb tramitació d’urgència, es van adjudicar obres por un import de 59.530,74 euros per a dur a terme el desenrunament urgent, i es va demanar permís per a abocar en la platja l’arena recollida en el passeig un cop neta a la Demarcació de Costes a València, que va concedir l’autorització el 6 de febrer, segons va avançar en el ple l’alcalde, Àlex Ruiz.

Amb data 11 de febrer, es va sol·licitat a l’Agència Valenciana de Turisme la reparació de totes les instal·lacions que són competència seua: els rentapeus i la seua xarxa, jocs infantils…. Tot plegat valorat en uns 56.000 euros.

Així mateix, s’ha encomanat a l’arquitecte la redacció del projecte de reparació del passeig, amb uns honoraris que pugen a 13.449.15 euros. De moment, i només en les tasques de desenrunament en el passeig marítim, l’Ajuntament de Bellreguard ja ha pagat més de 60.000 euros: els 59.530,74 dels treballs i altres 1.986,02 per la direcció d’obra i la coordinació de seguretat i treballs.

Ara, amb la declaració de Bellreguard com a Zona Greument Afectada, l’Ajuntament podrà optar a les línies específiques de finançament i ajudes que disposen les diferents administracions per tal de pal·liar els danys causats per Glòria.

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -

MÁS PLANES

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -

Llegan las fiestas patronales de l’Alqueria de la Comtessa:...

L’Alqueria de la Comtessa ya celebra en sus calles las fiestas patronales del municipio. Tras comenzar con...

La Colegiata de Gandia organiza 4 conciertos nocturnos este...

Cuatro conciertos nocturnos, más de mil velas con luz led y un escenario único. La Colegiata de...

El Concurso Internacional de Guitarra regresa a Gandia con...

La XVII edición del Festival de Guitarra Salvador García 'Panxa Verda' se celebrará del 1 al 9...