lunes, junio 24, 2024

Cinema participatiu la nova aposta de Bellreguard per a menuts i joves

Cinema participatiu la nova aposta de Bellreguard per a menuts i joves

La Regidoria de Cultura Democràtica de l’Ajuntament de Bellreguard posa en marxa una nova iniciativa que busca crear una programació estable de cinema en valencià per a xiquetes i xiquets i que té, a més, un rerefons social. Serà el darrer diumenge de cada mes i aquest 29 de desembre s’estrena amb la projecció de La Revolta dels contes, una pel·lícula basada en l’obra del mateix nom de l’escriptor Roald Dahl.

La iniciativa respon a una de les propostes anuals realitzades pel Consell de Xiquetes i Xiquets de Bellreguard, que demanava establir una programació de cinema. S’ha volgut, segons explica el regidor de Cultura Democràtica, Juanjo Giner, atendre la petició amb una programació de pel·lícules «en valencià i de temàtica social». A més, «totes venen amb una unitat didàctica per a que les xiquetes i xiquets les puguen treballar després als centres».

«Arribar als més joves i treballar des de la infància lla conscienciació social són dues de les grans virtuts d’aquest programa que, a més, permet també fomentar la normalització lingüística», atès que les pel·lícules es projecten en valencià.

- Publicidad -

Amb la col·laboració d’Escola Valenciana, aquest nou cicle de cinema que es desenvoluparà cada darrer diumenge de mes s’articula, a més, a través de l’Escola Democràtica Vicenta Seguí, nou espai de formació ciutadana i associativa. De fet, “educar en la participació i la formació en valors democràtics utilitzant el cinema per crear una consciència social crítica” són, destaca Giner, les grans contribucions de la iniciativa, que tindrà continuïtat el 26 de gener amb la segona de les projeccions: La professora d’història.

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -

MÁS PLANES

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -

La última obra de Escena Erasmus llega a Gandia

El proyecto teatral europeo Escena Erasmus de la Universitat de València, en el que colabora la Diputació...

Las actividades culturales y deportivas en el Real de...

Como cada semana, el Real de Gandia cuenta con una gran agenda de actividades culturales y deportivas...

Gandia celebra el Corpus Christi el 1 y 2...

Gandia celebra los días 1 y 2 de junio de 2024 Gandia la solemnidad del Cuerpo y...