viernes, 29 septiembre, 2023

Màxima participació en la XVI Trobada de Boixets Ciutat d’Oliva

La localitat d’Oliva acollirà el pròxim diumenge, 27 d’octubre, la XVI edició de la Trobada de Boixets Ciutat d’Oliva, en la qual s’espera la participació d’unes 700 persones dedicades als boixets, que exhibiran els seus laboriosos treballs al públic en l’edifici del Centre Polivalent i  a la Biblioteca de l’Envic.

«Des d’ací convidem a tota la ciutadania olivera i d’altres poblacions veïnes per tal que vinguen el diumenge al Polivalent i apropar-se al món dels boixets i del fil” assenyalava el regidor de Participació Ciutadana d’Oliva, Josep Escrivà. A la presentació de la trobada també ha assistit la presidenta de l’Associació de Boixeteres i Artesans del Fil d’Oliva, Maria Tomás, i membres de l’associació.

En l’edició d’enguany assistiran boixeteres de diversos punts de la Comunitat Valenciana i de la resta d’Espanya. A més de les boixeteres d’Oliva també estaran presents boixeteres d’altres punts de la geografia nacional, com ara de Castella la Manxa, de Galícia, de Catalunya, d’Andalusia o de Balears. A més, per primera vegada, la trobada d’Oliva s’internacionalitza amb la participació de boixeters d’Itàlia i de Bèlgica.

La trobada, que està patrocinada per la Delegació de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Oliva, i compta amb l’organització de l’Associació de Boixeteres i Artesans del Fil d’Oliva s’iniciarà a partir de les 10.00 hores. La trobada finalitzarà al voltant de les 13.30 hores i, posteriorment, els participants gaudiran d’un dinar de germanor.

Amb motiu de la trobada, diumenge també estarà oberta l’exposició que tindrà com a seu la Biblioteca de L’Envic, en horari de 10.00 a 13.30 hores, on el públic en general podrà contemplar els treballs de boixets realitzats pel col·lectiu de Boixeteres al llarg de tot l’any.

Cartell Boixets 2019 Oliva.

ÚLTIMAS NOTICIAS

El proyecto «La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América» llega a Suiza

El proyecto "La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América", declarado patrimonio cultural inmaterial de la humanidad por...

Nuria Montes: «Es momento de abrir la Comunitat Valenciana a mercados más lejanos»

Cada 27 de septiembre se celebra el Día Mundial del Turismo. Un día para poner en valor el trabajo...

Las visitas del Día del Turismo volverán en Fira i Festes

Gandia ha conmemorado el Día del Turismo con dos visitas guiadas gratuitas al Centro Histórico, la Colegiata y el...

Russafa se prepara para honrar a San Francisco de Borja

La comunidad parroquial de Russafa está lista para conmemorar la festividad en honor a San Francisco de Borja, patrón...

Alberto Contador: «Oliva Nova reúne todos los ingredientes para hacer de esta prueba un éxito»

Oliva Nova y más de 2.000 ciclistas están preparados para participar este sábado, 23 de septiembre, en el TotalEnergies...

El Encuentro D’arrel llena de música y tradición las calles de Gandia

El próximo domingo, 24 de septiembre, Gandia será el epicentro de la música, las canciones y los bailes valencianos...