viernes, 29 septiembre, 2023

Suspensió dels Moros i Cristians d’Oliva 2020

La programació Festera serà per a l'any 2021 mantenint-se els càrrecs festers. Les filades Masers i Taifes repetiran càrrecs i l’Abanderat de la FMiC el mantindrà la Filà Taifes, com estableix el torn d’enguany.

La pandèmia de la Covid-19 manté al món paralitzat i la seua evolució esdevé imprevisible. Tot i que comencen a barallar-se possibles dades per a la fi del confinament, les autoritats competents afirmen que aquest serà escalonat, allargant-se durant un temps que, de moment, segons els experts, esdevé imprevisible.

  • La crisi sanitària que vivim s’entén que anirà estabilitzant-se progressivament, però amb possibles repunts, amb ones de contagi successives. Això comporta a que, segons les autoritats sanitàries, puga produir-se una normalització de l’activitat social però relativa.
  • L’economia ha patit un congelament que derivarà en una complicada situació per a les famílies. 

Davant aquesta incerta tessitura, ens vegem obligats a avançar possibles escenaris i adoptar decisions que, encara que no són les que ens agradarien en aquest primer curs de la Junta Directiva de la FMiCO, són les que de forma responsable i meditada considerem necessàries.

Així les coses, reunida la Junta Directiva de la FMiCO el 18 d’abril de 2020, consultada la Comissió de Presidents de les 11 Filades i els càrrecs Festers d’enguany, i comptant amb el suport de l’Excm. Ajuntament d’Oliva, s’ha decidit:

  • Suspendre les Festes de Moros i Cristians d’Oliva 2020 i, per tant, totes les activitats festeres d’aquest exercici.
  • Passar la programació Festera a 2021 mantenint-se els càrrecs festers. Les filades Masers i Taifes repetiran càrrecs i l’Abanderat de la FMiC el mantindrà la Filà Taifes, com estableix el torn d’enguany.

ÚLTIMAS NOTICIAS

El proyecto «La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América» llega a Suiza

El proyecto "La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América", declarado patrimonio cultural inmaterial de la humanidad por...

Nuria Montes: «Es momento de abrir la Comunitat Valenciana a mercados más lejanos»

Cada 27 de septiembre se celebra el Día Mundial del Turismo. Un día para poner en valor el trabajo...

Las visitas del Día del Turismo volverán en Fira i Festes

Gandia ha conmemorado el Día del Turismo con dos visitas guiadas gratuitas al Centro Histórico, la Colegiata y el...

Russafa se prepara para honrar a San Francisco de Borja

La comunidad parroquial de Russafa está lista para conmemorar la festividad en honor a San Francisco de Borja, patrón...

Alberto Contador: «Oliva Nova reúne todos los ingredientes para hacer de esta prueba un éxito»

Oliva Nova y más de 2.000 ciclistas están preparados para participar este sábado, 23 de septiembre, en el TotalEnergies...

El Encuentro D’arrel llena de música y tradición las calles de Gandia

El próximo domingo, 24 de septiembre, Gandia será el epicentro de la música, las canciones y los bailes valencianos...