21.1 C
Gandia
/ 25 septiembre 2022

Xeraco compensa les pèrdues de l’alliberament de l’AP7 amb un increment en l’IBI

Xeraco compensa les pèrdues de l’alliberament de l’AP7 amb un increment en l’IBI

L’ajuntament de Xeraco va aprovar este passat dilluns 13 de gener una modificació de l’ordenança fiscal de l’Impost de Béns Immobles.

Un increment del tipus de gravamen del 0,46% al 0,49% per compensar l’actualització del valor catastral a la baixa i la disminució dels diners que deixa d’ingressar l’Ajuntament de l’autopista per l’alliberament de l’AP7.

La regidora d’Hisenda, Ubalda Balaguer, ha assegurat que aquesta decisió ve motivada perquè “tots volem un poble i una platja neta, volem donar beques als estudiants i mantindre les subvencions a totes les associacions i és per aquest motiu pel què no es pot rebaixar més encara un pressupost que s’ha estudiat al mínim”.

Per la seua banda, l’alcalde, Avelino Mascarell, ha recalcat que reclamarà al Govern d’Espanya “una compensació en els tributs de l’estat perquè el poble de Xeraco no assumisca el cost de l’alliberament”, tot i que assegura, “és un bé que afecta al municipi en reduir-se el trànsit pel poble i, a més, pel gran ús que fan d’ella els veïns i veïnes de Xeraco”.

D’aquesta manera, aquest mínim increment suposarà una quantitat econòmica que, posteriorment, es veurà compensada amb la declaració de la renta.

COMENTARIOS

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor, introduce tu comentario
Por favor, introduce tu nombre

ARTÍCULOS RELACIONADOS