Tramitats 90 expedients d’ocupació de via pública a Tavernes

0
Tramitats 90 expedients d’ocupació de via pública a Tavernes

L’Ajuntament de Tavernes, mitjançant la Regidoria d’Urbanisme que dirigeix Josep Llàcer, ha tramitat més de 90 expedients per facilitar l’ampliació de les terrasses dels locals de restauració i bars del municipi, amb l’objectiu de donar suport al sector serveis que està següent molt castigat pels efectes de la COVID-19.

Des del passat dia 11 de maig en què l’àrea sanitària de la Safor-Valldigna va passar a la fase 1 de desescalada i en conseqüència els bars i restaurants van poder reiniciar la seua activitat amb un 50% d’ocupació de les terrasses fins al dilluns 1 de juny en s’entrat la fase 2, s’han tramitat 49 expedients d’autorització ordinaris i 41 expedients d’ampliació de les autoritzacions ja concedides.

El total de bars i restaurants amb terrasses autoritzades i actives a data 1 de juny és de 73 dels quals més del 56% han sol·licitat ampliació. Val a dir que l’Ajuntament de Tavernes, com a mesura de reactivació de l’economia, va aprovar el passat 18 de maig, en sessió plenària, una
modificació de l’ordenança municipal que regula l’ocupació de la via pública amb aprofitament de taules i cadires, per tal que els bars i restaurants de Tavernes no hagen de pagar la taxa o bé se’ls retornen els diners als quals ja ho havien pagat, des del 15 de març, data en què es va declarar l’estat d’alarma, fins al 31 de desembre de 2020.

A més, no es pagarà la taxa corresponent a l’ampliació de l’ocupació durant el mateix període. Aquesta mesura suposarà que l’Ajuntament deixe de recaptar més de 30.000 € que tindran disponibles els negocis i comerços dedicats a la restauració, un dels sectors afectats greument per la declaració de l’estat d’alarma i les restriccions sanitàries imposades.

Per tal de tramitar aquests expedients, L’Ajuntament ha hagut de realitzar un sobreesforç doncs per expedir l’autorització són necessaris els informes de la policia local pel que respecta a l’afecció al trànsit i la circulació de vianants; de la secció tècnica amb la realització de plànols i croquis de l’espai físic ocupat per les taules, cadires i d’altres elements fixes i mòbils; així com l’informe jurídic del departament d’urbanisme.

Així, en 15 dies hàbils, els departaments de Seguretat ciutadana, Activitats tècniques i Urbanisme han tramitat un volum total d’expedients superior al que se solen tramitar habitualment durant tot un any ordinari.

El regidor d’Urbanisme, Seguretat Ciutadana i Foment ha agraït l’esforç i implicació dels funcionaris, assenyalant que: «L’esforç realitzat per aquests 3 departaments, juntament amb el departament d’informació i Registre, demostra l’enorme compromís i voluntat de servei públic de tots i cadascun dels treballadors implicats en la tramitació de les autoritzacions d’ocupació de la via pública. En aquests moments de crisi econòmica i sanitària hem de donar una resposta satisfactòria a les demandes i necessitats dels nostres veïns i veïnes, sols així, anant tots a una i posant el millor de cadascun de nosaltres podrem fer front a l’enorme repte de tornar a la normalitat el més aviat possibl».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí