domingo, 25 febrero, 2024

Ròtova i la setmana internacional de la dona 2020: programa d’activitats

Ròtova se suma a la lluita per la igualtat començant amb el suport al Dia Internacional de la Dona que se celebra el 8 de març a nivell mundial.

Entre les activitats organitzades des de la Regidoria de Polítiques Inclusives i Igualtat de l’Ajuntament de Ròtova, es poden destacar, per exemple, la penjada de la bandera lila per al 8 de Març o la proposta de posar noms de dones a un carrer de Ròtova.

Programació de la Setmana de la Dona en Ròtova 2020

8 DE MARÇ

Penjada de la bandera lila. Promoció de les manifestacions i vaga feminista. Penjada de davantals als balcons.

DEL 9 AL 14 DE MARÇ

Votació de la proposta de posar noms de dones a un carrer de Ròtova. Lloc: Antiga Sindical. Hora: 17.00h – 19.00h  

9 DE MARÇ

Inauguració de l’exposició «No em toques el WhatsApp». Lloc: Centre Social. Hora: 18.00h.

Presentació del llibre «Contem històries de dones d’ací», de Rosa Roig i Manola Roig. Lloc: Biblioteca – Centre Polivalent Antiga Sindical. Hora: 19.00h.

10 DE MARÇ

Taller «LABORATORI D’AUTODEFENSA FEMINISTA». Construint estratègies i espais de seguretat entre totes. Lloc: Nau Polivalent Usos Múltiples. Hora: 16.30h.

11 DE MARÇ

Excursió a València. Ruta Caminart «Camins en femení»

En aquesta ruta pels carrers i monuments de València ens endinsarem en la vida i obra de les primeres universitàries, inventores, impressores, escriptores, polítiques i reines que van viure en aquesta ciutat i que van trencar amb els rols socials establits, des d’època romana fins a l’actualitat

Lloc Eixida: Nau Polivalent d’Usos Múltiples. Hora: 9.00h. Preu: 10€.

Places limitades. Inscripcions a l’Ajuntament en horari de matí i a l’edifici de la Antiga Sindical en horari de vesprada fins el 9 de març

12 DE MARÇ

Xerrada al voltant dels micromasclismes. Bàrbara Ortiz, educadora social – Associació La Rosa dels Vents. Lloc: Centre Polivalent Antiga Sindical. Hora: 18.00h

13 DE MARÇ 

Una classe d’Igualtat «Abecedari de les dones», a càrrec de l’alumnat de l’escola. Lloc: Escola. Hora: 13.15h.

Dinar de Germanor. Lloc: Nau Polivalent d’Usos Múltiples. Hora: 14.30h. Preu: 8€ (empadronades a Ròtova) 12€ (no empadronades a Ròtova) 

Places limitades. Inscripcions a l’Ajuntament en horari de matí i a l’edifici de la Antiga Sindical en horari de vesprada fins el 10 de març.

Penjada del davantal als balcons

Una de les accions més emblemàtiques per a la setmana de la dona 2020 serà la penjada dels davantals per tal de dignificar i revalorar el treball de les dones:

  • Per la discriminació a nivell laboral: cobrem un 34,3% menys que els homes fent el mateix treball.
  • L’atur està feminitzat, ja que les dones tenen moltes més dificultats per accedir al mercat laboral.
  • Les dones tenen, en general, una doble jornada laboral: una al treball remunerat i l’altra a la llar amb el treball de cura. És per això que moltes vegades estem obligades a estar contractades només a jornada parcial.
  • Les dones tenen una baixa presència en els llocs de responsabilitat i els sectors ocupats majoritàriament per dones tenen molt poc valor social.
spot_img

ÚLTIMAS NOTICIAS

Oliva convoca una manifestación para que vuelva el tren al municipio

La alcaldesa de Oliva, Yolanda Pastor, en nombre de la corporación municipal, ha hecho un llamamiento a colectivos, poblaciones,...

El cartel de la Cursa de la Dona de Gandia pone en valor la amistad

El cartel de la XV Cursa de la Dona Vicky Foods de Gandia es obra de Saruhen Tel Cardona,...

Oliva convoca una manifestación para que vuelva el tren al municipio

La alcaldesa de Oliva, Yolanda Pastor, en nombre de la corporación municipal, ha hecho un llamamiento a colectivos, poblaciones,...

El cartel de la Cursa de la Dona de Gandia pone en valor la amistad

El cartel de la XV Cursa de la Dona Vicky Foods de Gandia es obra de Saruhen Tel Cardona,...