sábado, mayo 25, 2024

La Semana Santa d’Oliva declarada com a Interés Turístic Provincial

La Semana Santa d’Oliva declarada com a Interés Turístic Provincial

La Semana Santa d’Oliva ja és d’Interés Turístic Provincial, així ho ha declarar el Turisme Comunitat Valenciana. Aquest es un reconeixement implica una consagració d’una tradició local, molt popular en tota la província de València.

Aquesta declaració ha sigut per la tradició, l’originalitat i l’antiguitat de les festes, a banda de la capacitat d’atracció dels visitants. La Semana Santa en Oliva es porta celebrant des del segle XVI fins al dia de hui, amb l’excepció de l’inici de la guerra civil.

Aquesta data està anotada en el Manual de diferents coses de l’Arxiu Parroquial de l’Església de Santa Maria (1567). No obstant, la primera confraria es de principis del segle XX.

- Publicidad -

Aquesta declaració ha destacat la importància d’actes propis com la pujada al Calvari, la processó del Sant Enterrament o el Desenclavament.

Abans la Semana Santa d’Oliva era de consum intern, ja que soles la disfrutaben els veïns del municipi, actualment cada vegada atrau a més visitants. Aquesta capacitat d’atracció es veu reflectiva en els registres de visites elaborada per l’Oficina d’Informació Turística municipal en els mesos de març i abril dels últims anys. De l’any 2016 al 2019 ha hagut un total de 3.585 visitants.

La Junta Central de Germandats de Semana Santa d’Oliva amb les quasi 1600 confraries han realitzat un molt bon treball fins a arribar fins ací.

David González, alcalde d’Oliva, s’ha mostrat molt content perquè aquesta declaració suposa un major reconeixement oficial més enllà de l’àmbit local. A més, ha volgut agrair l’esforç de totes aquelles persones que han fet açò possible.

Yolanda Navarro, regidora de Festes d’Oliva, està molt satisfeta per aquest reconeixement: «aquesta declaració suposa un impuls molt important a la gran labor cultural y social que desenvolupen les confraries al llarg de tot l’any, i ens anima a treballar per a fer el següent pas i aconseguir la delcaració d’interés turístic autonòmic de la nostra Semana Santa».

Per altra banda, Joaquín Calafat, regidor de Turisme, ha destacat en clau turistica que «la Setmada Santa d’Oliva no se circumscriu únicament a l’àmbit religiós o artístic, perquè és una commemoración anual que stimula activitats culturals i és un atractiu per a l’arribada de visitants».

Els dos departaments han volgut mostrar l’absoluta predisposició de l’Ajuntament per a col·laborar amb la Junta de Germandats. En 2020 han tingut un parèntesi obligat, així que treballaran més que mai per a que la Semana Santa del 2021 lluïsca més que mai.

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -

MÁS PLANES

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -

Moros y Cristianos de Piles: la programación

Piles celebrará la tradicional fiesta de los Moros y Cristianos este fin de semana, del 10 al...

La IX Run for Parkinson llega el 26 de...

La IX Run for Parkinson Gandia se celebrará el próximo 26 de mayo en la playa. A...

La música festera valenciana brillará en el Teatre Serrano...

La UAM Sant Francesc de Borja de Gandia se une a la campaña "Excel.lent, música de banda",...