viernes, 29 septiembre, 2023

La Semana Santa d’Oliva declarada com a Interés Turístic Provincial

La Semana Santa d’Oliva ja és d’Interés Turístic Provincial, així ho ha declarar el Turisme Comunitat Valenciana. Aquest es un reconeixement implica una consagració d’una tradició local, molt popular en tota la província de València.

Aquesta declaració ha sigut per la tradició, l’originalitat i l’antiguitat de les festes, a banda de la capacitat d’atracció dels visitants. La Semana Santa en Oliva es porta celebrant des del segle XVI fins al dia de hui, amb l’excepció de l’inici de la guerra civil.

Aquesta data està anotada en el Manual de diferents coses de l’Arxiu Parroquial de l’Església de Santa Maria (1567). No obstant, la primera confraria es de principis del segle XX.

Aquesta declaració ha destacat la importància d’actes propis com la pujada al Calvari, la processó del Sant Enterrament o el Desenclavament.

Abans la Semana Santa d’Oliva era de consum intern, ja que soles la disfrutaben els veïns del municipi, actualment cada vegada atrau a més visitants. Aquesta capacitat d’atracció es veu reflectiva en els registres de visites elaborada per l’Oficina d’Informació Turística municipal en els mesos de març i abril dels últims anys. De l’any 2016 al 2019 ha hagut un total de 3.585 visitants.

La Junta Central de Germandats de Semana Santa d’Oliva amb les quasi 1600 confraries han realitzat un molt bon treball fins a arribar fins ací.

David González, alcalde d’Oliva, s’ha mostrat molt content perquè aquesta declaració suposa un major reconeixement oficial més enllà de l’àmbit local. A més, ha volgut agrair l’esforç de totes aquelles persones que han fet açò possible.

Yolanda Navarro, regidora de Festes d’Oliva, està molt satisfeta per aquest reconeixement: «aquesta declaració suposa un impuls molt important a la gran labor cultural y social que desenvolupen les confraries al llarg de tot l’any, i ens anima a treballar per a fer el següent pas i aconseguir la delcaració d’interés turístic autonòmic de la nostra Semana Santa».

Per altra banda, Joaquín Calafat, regidor de Turisme, ha destacat en clau turistica que «la Setmada Santa d’Oliva no se circumscriu únicament a l’àmbit religiós o artístic, perquè és una commemoración anual que stimula activitats culturals i és un atractiu per a l’arribada de visitants».

Els dos departaments han volgut mostrar l’absoluta predisposició de l’Ajuntament per a col·laborar amb la Junta de Germandats. En 2020 han tingut un parèntesi obligat, així que treballaran més que mai per a que la Semana Santa del 2021 lluïsca més que mai.

ÚLTIMAS NOTICIAS

El proyecto «La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América» llega a Suiza

El proyecto "La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América", declarado patrimonio cultural inmaterial de la humanidad por...

Nuria Montes: «Es momento de abrir la Comunitat Valenciana a mercados más lejanos»

Cada 27 de septiembre se celebra el Día Mundial del Turismo. Un día para poner en valor el trabajo...

Las visitas del Día del Turismo volverán en Fira i Festes

Gandia ha conmemorado el Día del Turismo con dos visitas guiadas gratuitas al Centro Histórico, la Colegiata y el...

Russafa se prepara para honrar a San Francisco de Borja

La comunidad parroquial de Russafa está lista para conmemorar la festividad en honor a San Francisco de Borja, patrón...

Alberto Contador: «Oliva Nova reúne todos los ingredientes para hacer de esta prueba un éxito»

Oliva Nova y más de 2.000 ciclistas están preparados para participar este sábado, 23 de septiembre, en el TotalEnergies...

El Encuentro D’arrel llena de música y tradición las calles de Gandia

El próximo domingo, 24 de septiembre, Gandia será el epicentro de la música, las canciones y los bailes valencianos...