Ròtova comença amb el Pla Director per a restaurar el Palau dels Comtes

0
Ròtova comença amb el Pla Director per a restaurar el Palau dels Comtes
Foto: Ajuntament de Ròtova.

L’Ajuntament de Ròtova junt a l’equip Oppidum & Terra de patrimoni i l’arquitecte Tirso Ávila han començat a redactar un Pla Director per al Palau dels Comtes del municipi. Es tracta d’un pla per a poder realitzar futurs treballs de restauració del monument, així com fer ús de les diferents dependències.

Jordi Puig, alcalde de Ròtova i regidor de Patrimoni ha assegurat que aquest pla es necessari per a la utilització de l’edifici i que «per al municipi suposa un pas important perquè permetrà planificar les actuacions i els usos del bé, a banda de poder accedir a altres ajudes que fins ara no estan al nostre abast». A més ha mencionat que aquest treball de recuperació del patrimoni serà participatiu, «volem fer-lo de la mà de la gent».

El Palau dels Comtes de Ròtova és un dels edificis més rellevants de l’arquitectura del municipi. La seua història comença a la segona meitat del segle XVI, on el cavaller Pere Figuerola i Cruïlles va reconstruir l’edifici sobre les restes d’un primer palau arrasat durant la guerra de les Germanies a l’any 1521. Posteriorment, al segle XVII va ser refet i ampliat en l’estil barroc que a dia de hui mostra.

Aquest edifici va estar habitat fins fa poques dècades per famílies de la localitat. Tot i les reformes que s’han fet al llarg del segle XX, les primeres cates arequeològices realitzades al 2000 per Joan Ros mostren elements summament rellevants al subsòl i als murs.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí