domingo, julio 14, 2024

Bellreguard és la seu valenciana del projecte cultural BarnaSants

Bellreguard és la seu valenciana del projecte cultural BarnaSants

El cantautor i guitarrista Quico Pi de la Serrà actuarà el 22 de febrer a la Casa de Cultura, en el primer dels tres concerts previstos enguany al poble.

Bellreguard es suma al projecte cultural en xarxa BarnaSants, que enguany compleix 25 anys i tindrà una primera cita al poble el 22 de febrer, amb un concert especial del cantautor i guitarrista Quico Pi de la Serra, a la Casa de Cultura.

Bellreguard es converteix així en seu valenciana d’aquest projecte cultural de transformació social, i acollirà un total de tres concerts al llarg d’aquest any.

Concerts que “aniran sempre relacionats amb qüestions de País, comarca i poble per fer-nos reflexionar, participar i ser protagonistes de les reivindicacions del nostre poble”, segons destaca el responsable de l’àrea municipal de Cultura Democràtica, Juanjo Giner.

- Publicidad -

Barnasants, que es desenvolupa enguany entre el 24 de gener i el 18 d’abril, és un «projecte d’activisme cultural amb el qual compartim la necessitat d’activar el gran potencial revolucionari que té la cultura com a ferramenta de transformació social», i Bellreguard pren la iniciativa d’incorporar-se a ell «des de la singularitat del País Valencià i l’arrelament al poble i la comarca per teixir complicitats en la vertebració dels territoris que compartim la mateixa llengua i cultura», afegeix el regidor. Prèviament a la cita del 22 de febrer a Bellreguard, el concert de Quico Pi de la Serra passarà per les Cotxeres de Sants, a Barcelona, i pel Teatre Principal de Palma de Mallorca.

Es tracta, en paraules de l’alcalde de Bellreguard, Àlex Ruiz, de «treballar perquè Bellreguard torne a ser un poble engrescat i engrescador que fou capaç de mobilitzar i d’atraure fins a 12.000 persones al nostre poble organitzant els ja històrics Aplecs de finals dels anys 70; perquè, i parafrasejant com bé canta Pi de la Serra, volem continuar veient el sol».

«Volem retornar la il·lusió a Bellreguard i que torne a ser en l’agenda cultural un referent, i amb el BarnaSants se’ns presenta una magnífica oportunitat», assenyala Ruiz, qui manifesta també l’agraïment municipal a Pere Camps, director del projecte, «per fer-nos partíceps al País Valencià».

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -

MÁS PLANES

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -

Llegan las fiestas patronales de l’Alqueria de la Comtessa:...

L’Alqueria de la Comtessa ya celebra en sus calles las fiestas patronales del municipio. Tras comenzar con...

La Colegiata de Gandia organiza 4 conciertos nocturnos este...

Cuatro conciertos nocturnos, más de mil velas con luz led y un escenario único. La Colegiata de...

El Concurso Internacional de Guitarra regresa a Gandia con...

La XVII edición del Festival de Guitarra Salvador García 'Panxa Verda' se celebrará del 1 al 9...