lunes, 2 octubre, 2023

L’Ajuntament inicia un protocol de prevenció contra la COVID-19 per a les activitats esportives

L’Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria d’Esports, ha treballat durant els últims mesos per a tindre apunt l’inici de les distintes activitats esportives en les instal·lacions municipals.

S’ha elaborat un protocol de prevenció contra la COVID-19 per a garantir la màxima seguretat dels usuaris de les instal·lacions esportives durant els entrenaments col·lectius i individuals, competicions i activitats esportives que tenen lloc diàriament a Tavernes.

Les mesures adoptades s’han consensuat en una reunió en què han participat Sergi González, l’alcalde de Tavernes; Lara Romero, la regidora d’Esports; i Mònica Palomares, la regidora de Sanitat, juntament amb professionals del departament d’infermeria del centre de salut valler i el tècnic d’esports.

Sergi González ha recalcat que “l’Ajuntament continuarà treballant per a donar resposta a totes les qüestions relatives a l’evolució de la situació sanitària actual i per a garantir la màxima seguretat als veïns de Tavernes en cada una de les activitats”.

Per la seua banda, Lara Romero ha destacat “el gran treball realitzat per la Regidoria d’Esports davant estes circumstàncies tan difícils i complicades per a la pràctica de l’esport. Però no podem frenar la vida en sec i hem de treballar per a garantir una vida saludable, especialment per als més menuts. Per a això, s’han multiplicat els esforços adreçats a dissenyar un protocol que concrete les normes d’ús de les instal·lacions esportives i el funcionament dels clubs vallers seguint escrupolosament la normativa de les respectives federacions esportives”.

Són diverses les mesures de prevenció que s’han coordinat amb els clubs del municipi per a minimitzar el risc de transmissió de la COVID-19. Així, l’inici dels entrenaments es fa de manera escalonada per a garantir la seguretat i el bon funcionament de les activitats, organitzant-los en diferents grups i torns en les instal·lacions municipals, que es desinfecten després de l’ús.

Cal destacar també entre les mesures especificades en el protocol, en què cada club disposarà d’un coordinador contra la COVID-19, que serà responsable de fer complir les normatives municipal i de la Generalitat Valenciana en matèria d’esports. La creació d’esta figura permetrà que els protocols s’apliquen millor i més ràpidament.

A més, s’ha posat especial atenció a complir les normes d’ús de les instal·lacions referides a la puntualitat, el registre d’entrada, el document de responsabilitat individual, el control de temperatura abans dels entrenaments, l’ús regulat dels vestidors i la desinfecció del material esportiu de cada club, etc.

Com altres anys, l’Escola de Jocs, dirigida als més menuts de Tavernes, es posarà en marxa a partir d’octubre si la situació sanitària ho permet.

ÚLTIMAS NOTICIAS

El proyecto «La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América» llega a Suiza

El proyecto "La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América", declarado patrimonio cultural inmaterial de la humanidad por...

Nuria Montes: «Es momento de abrir la Comunitat Valenciana a mercados más lejanos»

Cada 27 de septiembre se celebra el Día Mundial del Turismo. Un día para poner en valor el trabajo...

Las visitas del Día del Turismo volverán en Fira i Festes

Gandia ha conmemorado el Día del Turismo con dos visitas guiadas gratuitas al Centro Histórico, la Colegiata y el...

Russafa se prepara para honrar a San Francisco de Borja

La comunidad parroquial de Russafa está lista para conmemorar la festividad en honor a San Francisco de Borja, patrón...

Alberto Contador: «Oliva Nova reúne todos los ingredientes para hacer de esta prueba un éxito»

Oliva Nova y más de 2.000 ciclistas están preparados para participar este sábado, 23 de septiembre, en el TotalEnergies...

El Encuentro D’arrel llena de música y tradición las calles de Gandia

El próximo domingo, 24 de septiembre, Gandia será el epicentro de la música, las canciones y los bailes valencianos...