Solta del parasitoide per fer front al cotonet d’Oliva

0
Solta del parasitoide per fer front al cotonet d’Oliva

Els cítrics de la zona estan vehuent-se afectats pel cotonet de Sud-àfrica. L’Ajuntament d’Oliva, amb la col·laboració de la conselleria d’Agricultura de la Generalitat Valenciana han començat una solta controlada del parasitoide anagyrus en parcel·les afectades pel cotonet. La intenció de l’Ajuntament és fer front a aquesta plaga tan greu.

La solta al terme d’Oliva servirà per fer un estudi sobre l’adaptació del paràsit a la climatologia de la zona. Fins ara no s’ha testat tant al sud de la Comunitat. La primera actuació realitzada fou la solta en diferents punts de l’insecte Cryptoleamus Montrouzieri, de nom comú «Marieta». Es tracta d’un depredador voraç de diferents plagues que afecten al camp.

Imatge: Ajuntament d`Oliva

El regidor d’Agricultura de l’Ajuntament d’Oliva, Miquel Doménech, ha assegurat que «estem apostant per un canvi metodològic en la producció agrària, denominat producció integrada. Consisteix a introduir mecanismes de producció natural que asseguren, a llarg termini, una agricultura sostenible».

Aquest projecte es completarà amb xerrades i formacions a tots els agricultors. D’aquesta forma seran coneixedors de tota la fauna útil que poden aprofitar i que els pot beneficiar als seus camps.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor, introduce tu comentario
Por favor, introduce tu nombre