Palmera iniciarà les obres del nou aulari del CRA Mondúver a l’agost

0
Palmera iniciarà les obres del nou aulari del CRA Mondúver a l’agost

Palmera iniciarà a l’agost les obres del nou aulari del CRA. Mondúver Palmera. Educació financiarà 3,4 milions d’euros per a la seua construcció.

Vicent Marzà, titular d’Educació, Cultura i Esport, va dir que dites obres tendrien una duració de 12 mesos i que «atenen la necessitat de cuidar al màxim l’escola rural i garantir un servei educatiu i unes infraestructures educatives públiques de qualitat en poblacions més menudes».

El nou centre tindrà una superfície útil construïda de 2.390 metres quadrats i esta dividit en dos espais. El primer serà un bloc principal amb forma de L amb dos plantes. A més, compatarpa amb climatització, zona d’aules, administrativa, menjador i cuina. El segon constarà d’un gimnàs de 331 metres quadrats amb els seus corresponents banys i vestidors. Entre els dos blocs hi haurà una pèrgola per a que l’alumnat tinga pas cobert.

«El nou centre, que s’alçarà en una parcel·la de 5.505 metres quadrats en la prolongació passeig de les Corts Valencianes, garanteix les necessitats d’escolarització futures de Palmera. Disposarà de 243 places escolars, xifra que multiplica quasi per tres els alumnes escolaritzats aquest curs 2019-2020 en aquest aulari», va explicar Marzà.

La planta baixa comptarà amb quatre aules d’Infantil, a més de la sala polivalent de l’escola, la biblioteca, el menjador i la cuina. També trobem els espais administratius del centre, com la consergeria, secretaria, direcció, sala del cap d’estudis, sala de professorat, despatxos per a l’AMPA, l’Associació d’Alumnes i per als especialistes dels Serveis Psicopedagògics Escolars (SPE).

Aquest edifici principal tindrà tres escales, una central i dos laterals als extrems, més un ascensor en la escala central.

La primera planta constarà de sis aules per a Primària, l’aula del taller polivalent, l’aula d’informàtica, dues aules de reforç de grup reduït, més una d’Educació Especial i per últim una sala de reunions per al professorat de Primària.

A l’exterior hi haurà una pista poliesportiva de 968 metres quadrats, un pati per a Infantil de 424 metres quadrats i un altre de Primària de 1.320 metres quadrats. A més, un hort escolar de 91 metres quadrats, mes o menys uns 162 metres quadrats de zones enjardinades per a que l’alumnat pugui gaudir de la naturalessa. Per últim, una àrea d’estacionament de vehicles de 429 metres quadrats.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor, introduce tu comentario
Por favor, introduce tu nombre