viernes, 29 septiembre, 2023

Els Moros i Cristians d’Oliva continuen amb el calendari oficial

Les Festes de Moros i Cristians d’Oliva i d’altres localitats continuen amb el seu calendari original i totes les celebracions es mantenen. Així, la junta de govern de la Federació de Moros i Cristians (FMIC) informa:

Primer. Ni des de les institucions públiques ni des de la UNDEF se’ns ha instat a la suspensió de les Festes de 2020.

Segon. Entenem que prendre algun tipus de decisió sobre aquest punt, en la present segona setmana d’abril, resulta precipitat. No hi ha informació, en aquests moments, sobre la possible durada de les mesures excepcionals que tenim en aquests moments. Adoptar mesures precipitades i sense informació no ho considerem pertinent.

Tercer. La junta de govern de la FMIC seguim treballant (adaptats als condicionants actuals) en la preparació de les Festes de Moros i Cristians d’Oliva 2020.

Quart. Compartim la preocupació de les juntes de les distintes filades i comprenem també a les filades capitanes i sobretot als seus càrrecs en la sensació d’incertesa en la qual estem.

Des de la FMIC volen transmetre tranquil·litat a tots els festers i festeres: «demanar-los que no es difonguen especulacions o supòsits a futur del tot incerts en aquests moments».

Asseguren que estan treballant i preparant les festes alhora que estan en contacte permanent amb les distintes institucions i la UNDEF per recavar la màxima informació possible i, aplegat el moment, prendre les oportunes decisions més ajustades i certeres possibles.

ÚLTIMAS NOTICIAS

El proyecto «La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América» llega a Suiza

El proyecto "La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América", declarado patrimonio cultural inmaterial de la humanidad por...

Nuria Montes: «Es momento de abrir la Comunitat Valenciana a mercados más lejanos»

Cada 27 de septiembre se celebra el Día Mundial del Turismo. Un día para poner en valor el trabajo...

Las visitas del Día del Turismo volverán en Fira i Festes

Gandia ha conmemorado el Día del Turismo con dos visitas guiadas gratuitas al Centro Histórico, la Colegiata y el...

Russafa se prepara para honrar a San Francisco de Borja

La comunidad parroquial de Russafa está lista para conmemorar la festividad en honor a San Francisco de Borja, patrón...

Alberto Contador: «Oliva Nova reúne todos los ingredientes para hacer de esta prueba un éxito»

Oliva Nova y más de 2.000 ciclistas están preparados para participar este sábado, 23 de septiembre, en el TotalEnergies...

El Encuentro D’arrel llena de música y tradición las calles de Gandia

El próximo domingo, 24 de septiembre, Gandia será el epicentro de la música, las canciones y los bailes valencianos...