viernes, 29 septiembre, 2023

Vilallonga cap a una mobilitat sostenible

L’Ajuntament de Vilallonga treballa per aconseguir una bona diagnosi de l’estat actual de la qüestió per tal d’aplicar les mesures necessàries per a aconseguir millorar-la i amb això millorar també la qualitat de vida de tota la població.

La mobilitat als municipis no és una qüestió trivial, perquè d’un tractament adequat d’aquesta o d’errades en la manera amb la qual s’aborde un tema que tant ens afecta, depèn una cosa tan important com el mateix benestar de les persones que els habiten.

Per aconseguir aquest objectiu, l’Ajuntament ha encomanat a l’empresa Kanals Box, S.L., la realització d’un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible , anomenat de manera abreujada PMUS. El PMUS fa servir una metodologia que presenta com a eix fonamental la participació dels habitants de Vilallonga, perquè resulta imprescindible comptar amb la seua opinió.

Preveu per tant, una primera fase de diagnosi on s’analitzarà la situació actual pel que fa al trànsit als carrers de Vilallonga, als diferents tipus de desplaçaments que es fan en la nostra població, o a la utilització de vehicles a motor, ecològics, bicicletes, patins i desplaçaments a peu, entre d’altres situacions relacionades amb la mobilitat.

Posteriorment s’estudiaran les diferents solucions i mesures a aplicar per a millorar l’esmentada mobilitat. De nou, cal ressaltar la gran importància de la col·laboració dels i les habitants de Vilallonga, usuaris i usuàries de vials i carrers cada dia, perquè puguen exposar els problemes que detecten habitualment, les dificultats en els desplaçaments al treball, a la compra, al col·legi o altres espais públics.

La perspectiva de gènere en l’estudi estarà contemplada, perquè és important comptar amb eixa visió per tal que la nova manera d’organitzar la mobilitat pense en la dona i les seues necessitats. També, com no podria ser d’altra manera, altres grups de població més sensibles a una dolenta mobilitat com són les persones majors i els més menuts, tindran en el PMUS solucions destinades a fer del nostre un poble millor per a viure.

Si vols ser part de la solució, envia el teu suggeriment o comentari al correu [email protected]. La informació la gestionara l’empresa que realitza l’estudi i es tractara de manera confidencial.

ÚLTIMAS NOTICIAS

El proyecto «La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América» llega a Suiza

El proyecto "La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América", declarado patrimonio cultural inmaterial de la humanidad por...

Nuria Montes: «Es momento de abrir la Comunitat Valenciana a mercados más lejanos»

Cada 27 de septiembre se celebra el Día Mundial del Turismo. Un día para poner en valor el trabajo...

Las visitas del Día del Turismo volverán en Fira i Festes

Gandia ha conmemorado el Día del Turismo con dos visitas guiadas gratuitas al Centro Histórico, la Colegiata y el...

Russafa se prepara para honrar a San Francisco de Borja

La comunidad parroquial de Russafa está lista para conmemorar la festividad en honor a San Francisco de Borja, patrón...

Alberto Contador: «Oliva Nova reúne todos los ingredientes para hacer de esta prueba un éxito»

Oliva Nova y más de 2.000 ciclistas están preparados para participar este sábado, 23 de septiembre, en el TotalEnergies...

El Encuentro D’arrel llena de música y tradición las calles de Gandia

El próximo domingo, 24 de septiembre, Gandia será el epicentro de la música, las canciones y los bailes valencianos...