Ramón Estellés exaltarà la Fallera Major d’Oliva 2020

0
Ramón Estellés exaltarà la Fallera Major d’Oliva 2020

La Fallera Major d’Oliva, Elia Sanchis, ja coneix a qui serà el seu mantenidor en la presentació i exaltació que tindrà lloc aquest diumenge, per primera vegada, al Centre Polivalent de la ciutat. Es tracta de Ramón Estellés, exsecretari general de la Junta Central Fallera (JCF) de València, i actual assessor de presidència.

Estellés pertany a la Falla Pere Cabanes-Joan XXIII, on ha exercit com a president, vicepresident, secretari i responsable de llibret. Ha format part, com a delegat de cultura, de la Federació de Falles Benicalap-Campanar, participant en el muntatge d’exposicions i jornades culturals.

D’altra banda, ha col·laborat en nombroses publicacions i llibrets fallers. En 2010, va rebre el Premi Soler i Godes al millor article d’un llibret de falla de la comarca de l’Horta; i en 2013, el Premi Mocador d’Assaig sobre Falles i Cultura Popular. Realitza tasques de correcció, traducció i redacció per a la revista Cendra, des de 2011; i és autor del projecte d’investigació sobre la reconstrucció dels censos fallers de 1937 i 1943. Actualment, treballa en l’estudi de l’efecte de la repressió franquista sobre el cens faller, projecte del qual ja ha publicat un esquema en la Revista d’Estudis Fallers.

La presentació d’Elia Sanchis serà a partir de les 12.00 h, i la Federació de Falles ha confirmat l’assistència d’una desena de juntes locals, entre elles les de Gandia, Dénia o Tavernes, que se sumaran a les set comissions falleres d’Oliva, i moltes associacions i col·lectius del poble. L’alcalde David González, la regidora de Festes Yolanda Navarro i representants municipals també acompanyaran la Fallera Major i la seua cort d’honor, que formen Estefanía Chover, Paula Montilla, Alícia Miralles i Gloria Escrivà.

La periodista Carmen Berzosa serà, un any més, l’encarregada de conduir l’acte, amenitzat en directe per la banda simfònica de l’Associació Artístico Musical d’Oliva.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí