26.1 C
Gandia
/ 16 mayo 2022

L’Associació la Madrilla presenta al·legacions a la futura gestió del Serpis

L’Associació la Madrilla presenta al·legacions a la futura gestió del Serpis

L’Associació Centre Excursionistes la Madrilla ha presentat al·legacions a l’Esquema provisional de Temes Importants del Pla Hidrològic de Conca per al cicle 2021-2027. Des de l’associació presenten les millores que creuen necessàries per millorar la salut del riu Serpis i de tota la seua població.

Un dels temes inicials i que creuen més importants és la deficient gestió que s’està realitzanr sobre el cabal del Serpis. Segons la Madrilla s’està posant sistemàticament en perill la biodiversitat del curs baix del riu. Toni Monzó, president de l’associació ha recordat que fa tan sols unes setmanes hi va haver «milers de peixos amenaçats, s’han deixat morir al riu degut a un tall repentí del cabal malgrat tindre aigua suficient per a abastir les necessitats de reg i el cabal mínim».

La manca d’accesos al riu també és una de les al·legacions presentades. Reclamen més accesos lliures per a que tota la ciutadania puga disfrutar d’aquest espai natural per a poder realitzar activitats lúdiques, esportives i científiques. Joan Peiró, vicepresident, ha reivindicat «la importància de les sendes tradicionals que com una teranyina, connectaven les poblacios amb el riu i possibilitaven els diferents usos i estima de l’ecosistema».

En conclusió, amb les al·legacions presentades, la Madrilla exigeix a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que complisca amb la legislació amb l’objectiu de millorar la futura gestió del riu i per tant, la salut del Serpis i de la població que l’envolta.

COMENTARIOS

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor, introduce tu comentario
Por favor, introduce tu nombre

ARTÍCULOS RELACIONADOS