viernes, 29 septiembre, 2023

L’Ajuntament d’Oliva millorará el hardware y software del consistori

La Regidoria de Modernització de l’Administració Municipal, a càrrec de Josep Escrivà, ha realitzat un estudi dels sistemes i servidors que allotgen el contingut digital i programari (software) de gestió dels diversos departaments de l’Ajuntament d’Oliva.

Els treballs han consistit a analitzar la infraestructura i recopilació de dades per a avaluar els sistemes i configuracions dels aparells informàtics. Amb això, l’equip tècnic ha definit uns punts a millorar, que al llarg dels pròxims dies s’executaran.

Alguns dels principals punts de millora detectats tenen a veure amb la gestió d’usuaris, contrasenyes, i l’aplicació de polítiques de seguretat i control dels sistemes operatius, així com altres millores relacionades amb la renovació d’algunes computadores que han quedat obsoletes, i algunes millores menors en les cabines dels CPDs, com també canviar la configuració dels SAIs.

Per tal d’implementar les millores cal aplicar mesures de control a tots els ordinadors de l’ajuntament, implantant les polítiques de seguretat bàsiques, com ara restringir l’ús dels administradors per als responsables dels sistemes, i facilitat usuaris comuns per als empleats. També restringir l’accés dels computadors aliens que accedeixen al sistema de dades de l’ajuntament, renovar els computadors que ja han quedat amortitzats, assegurar el tancament dels CPDs i reprogramar una nova configuració dels SAIs.

Durant els treballs d’anàlisi de la infraestructura s’ha detectat que canviant la configuració dels interruptors (switches), podria triplicar l’ample de banda de les connexions d’internet de l’Ajuntament d’Oliva, aportant així una experiència de treball més fluïda.

En les pròximes setmanes s’implementaran les mesures que només necessiten canviar la configuració, i el més aviat possible les altres mesures que requereixen inversions.

ÚLTIMAS NOTICIAS

El proyecto «La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América» llega a Suiza

El proyecto "La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América", declarado patrimonio cultural inmaterial de la humanidad por...

Nuria Montes: «Es momento de abrir la Comunitat Valenciana a mercados más lejanos»

Cada 27 de septiembre se celebra el Día Mundial del Turismo. Un día para poner en valor el trabajo...

Las visitas del Día del Turismo volverán en Fira i Festes

Gandia ha conmemorado el Día del Turismo con dos visitas guiadas gratuitas al Centro Histórico, la Colegiata y el...

Russafa se prepara para honrar a San Francisco de Borja

La comunidad parroquial de Russafa está lista para conmemorar la festividad en honor a San Francisco de Borja, patrón...

Alberto Contador: «Oliva Nova reúne todos los ingredientes para hacer de esta prueba un éxito»

Oliva Nova y más de 2.000 ciclistas están preparados para participar este sábado, 23 de septiembre, en el TotalEnergies...

El Encuentro D’arrel llena de música y tradición las calles de Gandia

El próximo domingo, 24 de septiembre, Gandia será el epicentro de la música, las canciones y los bailes valencianos...