26.4 C
Gandia
/ 5 agosto 2021

La mala gestió del cabal posa en perill al riu Serpis

La mala gestió del cabal posa en perill al riu Serpis

L’Associació Centre Excursionista la Madrilla ha denunciat que, des del dimarts 29 de setembre, el curs baix del Serpis presenta un cabal ínfim. Aquesta situació, asseguren, està afectant ja negativament a la salut de l’ecosistema fluvial.

Imatge: La Mandrilla

Entre tots els efectes negatius, ja es pot veure la desconnexió del curs baix del riu per on ja no corre aigua. L’Observatori de qualitat ambiental de l’IES Pare Vitòria d’Alcoi ha detectat que la superfície coberta per aigua a disminuït dràsticament, aspecte que ha provocat una important mortaldat de macroinvertebrats aquàtics, com la gambeta de riu.

Des de la Madrilla remarquen que aquesta siutació es repeteix cada any, i que provoca la mortaldat de milers de peixos entre els quals es troben espècies protegides i amenaçades.

Imatge: La Mandrilla

L’associació denuncia també que és molt greu que deixen el cabal tan descuidat en un moment en el que l’embassament de Beniarrés compta amb quasi 14 hm3, quantitat suficient per a abastir al Serpis.

Per totes aquestes raons, la Madrilla exigeix una gestió eficient dels cabdals ambientals i la instal·lació de cabalímetres al curs baix, per tal d’assegurar la salut del riu.

COMENTARIOS

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor, introduce tu comentario
Por favor, introduce tu nombre

ARTÍCULOS RELACIONADOS