domingo, julio 14, 2024

Oliva acull la VIII Fira de Minerals d’Oliva i la IV Setmana de la Ciència 2020

Oliva acull la VIII Fira de Minerals d’Oliva i la IV Setmana de la Ciència 2020

La VIII Fira de Minerals tindrà lloc els dies 8 i 9 de febrer, de matí i vesprada, al Centre Polivalent. L’entrada serà per a tots el públics i gratuita. El horari sera de mati i vesprada.

Aquest any el lema es ‘La Prehistòria: l’aventura de l’evolució’, el regidor de Cultura, Julio Llorca, ha presentat la VII Fira de Minerals d’Oliva, al Centre Polivalent.

Els grups escolars d’Oliva seran els primers a visitar-la durant els dies 6 i 7. Els diferents centres d’Oliva acudiran a la fira de matí, de 9.15 h a 12.15 h, i disposaran d’una hora per a cada grup.

El regidor de Cultura Julio Llorca, i la regidora de Medi Ambient, M. Josep Llorens, han presentat la VIII Fira de Minerals d’Oliva i la IV Setmana de la Ciència 2020

- Publicidad -

En aquesta fira podrem trobar una exposició amb diferents utensilis prehistòrics, així com cranis on es podrà observar l’evolució de l’ésser humà. A banda, es realitzaran diferents activitats lúdiques per als més menuts, com ara tir a l’arc, perquè puguen provar les seues habilitats com a caçadors/es, i inclús ser arqueòlegs/es per un dia, i excavar per trobar les restes d’un assentament.

També podran participar en tallers didàctics de decoracions prehistòriques, ceràmica cardial –ceràmica neolítica ja decorada– i pintura rupestre. Aquestes activitats gratuïtes tindran lloc dissabte i diumenge d’11.30 h a 13.30 h, i de 17.30 h a 19.30 h.

A més, els assistents podran guanyar alguns dels minerals fòssils de la fira, que es rifaran en el sorteig, que ja és tradicional.

Com és habitual, gran part de les jornades es dediquen a l’activitat comercial, amb diferents expositors especialitzats, tant valencians com d’arreu del món. El públic podrà comprar peces de col·lecció, pedres precioses, joies i bijuteria.

«És una fira en la qual estem creant tendència. A Oliva realitzem els diferents tallers i exposicions que lliguem amb la Setmana de la Ciència i, això ja està prenent-se com a exemple a altres fires que abans eren sols mostres de minerals amb una part d’activitat comercial», ha assenyalat el regidor Julio Llorca.

Per altra banda, Mª Josep Llorens, regidora de Medi Ambient, ha presentat també les diverses activitats que conformaran aquesta IV Setmana de la Ciència Oliva 2020, que se celebrarà els dies 6 i 7 de febrer al Centre Polivalent de la ciutat.

S’ha apostat per dos camps: l’economia i la biologia, dues ciències aplicades amb gran projecció per als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODC) que preocupen en les nostres societats per assolir els objectius de l’agenda 2030.

A més de les conferències hi haurà dues exposicions: «Una visita al Genoma Humà», i l’exposició de Global Nature «Diari del viatge de la xitxarra d’aigua», que estaran també en el cap de setmana en la Fira dels Minerals.

Enguany s’ha convocat a centres de Secundària i EPA de la nostra localitat i de localitats veïnes, com ara Gandia, Vilallonga, Bellreguard i Pego.

«Esperem que gaudisquen i aprofiten per a conéixer la nostra ciutat, per això convidem a la ciutadania a gaudir d’aquestes conferències, les exposicions que les acompanyen així com la fira de minerals», ha dit la regidora de Medi Ambient, M. Josep Llorens.

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -

MÁS PLANES

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -

Llegan las fiestas patronales de l’Alqueria de la Comtessa:...

L’Alqueria de la Comtessa ya celebra en sus calles las fiestas patronales del municipio. Tras comenzar con...

La Colegiata de Gandia organiza 4 conciertos nocturnos este...

Cuatro conciertos nocturnos, más de mil velas con luz led y un escenario único. La Colegiata de...

El Concurso Internacional de Guitarra regresa a Gandia con...

La XVII edición del Festival de Guitarra Salvador García 'Panxa Verda' se celebrará del 1 al 9...