lunes, 2 octubre, 2023

Villalonga i la Creu Roja presenten l’exposició ‘Generem Igualtat’

Al marc de la commemoració de la Diada Internacional de la Dona, el divendres 6 de març a les 18 hores el president de Creu Roja a Gandia, Toni Martí, il ‘alcalde de l’Ajuntament de Vilallonga, Domingo Garcia presenten l’exposició fotogràfica.

Aquesta mostra té com a objectiu fer visibles les desigualtats de gènere, així com ressaltar l’aportació de les dones a les seues comunitats a través dels diferents rols que exerceixen (productiu, reproductiu i social).

La mostra, en la qual tenen especial rellevància les dones del continent africà, està formada per un total de setze imatges. En elles es retrata en el seu entorn a dones de diferents edats i en diferents parts del món i reflecteixen amb gran sensibilitat, la labor que aquesta entitat en aqueix país africà

L’exposició dona visibilitat el paper que exerceix la dona en els diferents àmbits, com són l’econòmic i laboral, el polític, el familiar, el social o el cultural. Així, la mostra fotogràfica pretén donar visibilitat a problemàtiques com la feminització de la pobresa, la invisibilitat i aïllament de la dona en els entorns rurals, el sostre de cristall, la mutilació genital femenina, la prostitució i el tràfic de dones amb finalitats d’explotació sexual, els matrimonis forçosos, l’ús desigual dels temps de cura i la invisibilitat del treball en la llar o el llenguatge excloent, entre altres.

“Es tracta de reflexionar sobre la desigualtat i discriminació de gènere amb el propòsit de treballar accions que promoguem la igualtat d’oportunitats de les dones i l’apoderament i participació d’elles en tots els nivells de la vida social, política, econòmica i pública”. Aquest propòsit és un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS 5 sobre Igualtat de Gènere) inclosos en l’Agenda 2030 per Nacions Unides i un dels principis fonamentals de l’entitat.

Les dones representen el 50% de la població mundial però posseeixen una dècima part dels diners que circula pel món i una centèsima part de totes les terres en propietat. Realitzen el 52% del treball mundial però només cobren per la tercera part d’aquest. 1.500 milions de persones viuen en situació de pobresa extrema i més del 70% són dones. Més de 2/3 de la població analfabeta en el món són dones. A escala mundial només un de cada 5 escons en els parlaments és ocupat per una dona.

Creu Roja a Gandia duu a terme diferents actuacions orientades a l’apoderament i acompanyament especialitzat de les dones, i la dinamització de la cor-responsabilitat social de l’entorn comunitari, en favor de la igualtat de gènere i la lluita contra les diferents formes de violència i discriminació de dones i xiquetes.

Per a això, Creu Roja incideix en àrees com l’accés a l’ocupació, la cobertura de les necessitats bàsiques, l’atenció psicosocial i orientació jurídica, o la construcció de xarxes que redueixin l’aïllament i l’exclusió.

A més es duen a terme nombroses accions de sensibilització i formació, a més de realitzar accions de prevenció i intervenció sobre les violències masclistes en espais d’oci nocturns.

L’exposició estarà en la Casa de la Cultura de Villalonga (carrer la Pau del Poble, 14) des de el 6 de març fins el dia 20.

ÚLTIMAS NOTICIAS

El proyecto «La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América» llega a Suiza

El proyecto "La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América", declarado patrimonio cultural inmaterial de la humanidad por...

Nuria Montes: «Es momento de abrir la Comunitat Valenciana a mercados más lejanos»

Cada 27 de septiembre se celebra el Día Mundial del Turismo. Un día para poner en valor el trabajo...

Las visitas del Día del Turismo volverán en Fira i Festes

Gandia ha conmemorado el Día del Turismo con dos visitas guiadas gratuitas al Centro Histórico, la Colegiata y el...

Russafa se prepara para honrar a San Francisco de Borja

La comunidad parroquial de Russafa está lista para conmemorar la festividad en honor a San Francisco de Borja, patrón...

Alberto Contador: «Oliva Nova reúne todos los ingredientes para hacer de esta prueba un éxito»

Oliva Nova y más de 2.000 ciclistas están preparados para participar este sábado, 23 de septiembre, en el TotalEnergies...

El Encuentro D’arrel llena de música y tradición las calles de Gandia

El próximo domingo, 24 de septiembre, Gandia será el epicentro de la música, las canciones y los bailes valencianos...