martes, julio 23, 2024

El MAGa de Gandia tanca l’any 2023 amb un increment de visites

El MAGa de Gandia tanca l’any 2023 amb un increment de visites

L’any 2023 ha finalitzat amb un increment en les visites al Museu Arqueològic de Gandia (MAGa), segons l’Ajuntament de Gandia. 15.719 són les visites que s’han fet al museu per part de ciutadans i turistes, tant a les activitats dirigides que s’han realitzat als diferents monuments, com als edificis històrics que es gestionen des del Maga.

Amb aquestes xifres, la intenció del departament és seguir treballant per oferir una major oferta d’activitats a tots els seus espais, tot reforçant els serveis de visites, les jornades de portes obertes i les actuacions en dates assenyalades i períodes festius.

A més, per primera vegada en els més de 50 anys d’història del MAGa, el museu compta amb tres exposicions permanents obertes, i els espais arqueològics de la ciutat, com la cova del Parpalló, el castell de Bairén o el Morabit de Marxuquera, estan a ple rendiment.

- Publicidad -

La primera Tinenta d’Alcaldia i regidora de Patrimoni Cultural, Alícia Izquierdo, ha destacat: «Unes xifres de visites que no fan més que augmentar any rere any i que ens parlen de com la gent, local i visitant, valora de manera molt positiva els recursos patrimonials i arqueològics que la ciutat ofereix com a valor turístic». També ha destacat la tasca que està realitzant el director i arqueòleg municipal, Joan Negre. Per a Izquierdo, les dades demostren també que el patrimoni de Gandia té una salut de ferro. «Tot just comencem l’any i aprofitem per fer una ullada enrere cap al 2023, per saber què ha anat bé i en quines coses podem millorar. Del que no hi ha dubte és que la gent ha respost molt positivament, i a pesar que el museu va tindre grans espais tancats durant quasi mig any per les obres de reforma i la preparació de les noves exposicions permanents, el resultat ha sigut espectacular».

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -

MÁS PLANES

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -

El Mercat de la Terra de Barx celebra la...

El evento gastronómico del verano que han organizado el Ayuntamiento de Barx, Comunitat Valenciana, Valencia Turisme y...

La Policía Nacional desmantela dos puntos de venta de...

La Policía Nacional ha llevado a cabo dos operaciones importantes contra el tráfico de drogas en las...

Ivace+i invierte dos millones de euros para mejorar las...

Ivace+i ha anunciado una inversión de dos millones de euros para mejorar las instalaciones y servicios de...