lunes, 2 octubre, 2023

Bellreguard i Guardamar impulsen la construcció del dipòsit d’aigua potable

La inversió de 229.900 euros millorarà l’abastiment a la platja de Bellreguard i a tot el municipi de Guardamar, que actualment es nodreixen d’un pou perforat fa 20 anys que té dificultats de manteniment, cloració i conservació.

El nou dipòsit regulador que permetrà garantir per al futur un abastiment d’aigua potable amb la màxima qualitat tant a Bellreguard com a Guardamar està ja prop de ser una realitat. Les esperades obres començaran en breu, una vegada adjudicades per l’Ajuntament de Bellreguard.

El nou dipòsit és un projecte en el qual Bellreguard i Guardamar porten anys treballant conjuntament. En concret, des de la decisió de l’Ajuntament de Bellreguard de recuperar la gestió pública de l’aigua, presa a l’inici de l’anterior legislatura municipal. “Una qüestió podem dir-ne històrica, encara que no en el sentit històric, que bé a donar solució a una mancança molts anys arrossegada per abastir aigua de qualitat i tecnològicament molt avançada”, segons l’alcalde de Bellreguard, Àlex Ruiz.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Guardamar, Anabel Ferrer, recalca la necessitat d’aquest dipòsit per tal de “proporcionar i garantir un abastiment d’aigua de qualitat”, a més de permetre al seu municipi “ser autosuficient” en matèria de disponibilitat d’aigua.

La col·laboració entre els dos municipis va quedar estampada en el conveni signat l’any passat pels dos ajuntaments per a l’execució de l’obra, i que estableix que Bellreguard aporta el 67,7% del finançament necessari, i Guardamar el restant 32,3% (percentatges calculats en funció del consum).

Les obres, valorades en 229.900 euros, han estat adjudicades a una empresa de la Safor, Cadersa SL, i serviran per a millorar el control i funcionament de la xarxa de la platja de Bellreguard i de tot el municipi de Guardamar. El termini d’execució dels treballs és de tres mesos.

El dipòsit es construirà junt a l’actual perforació que, des de fa 20 anys, abasteix tant a la platja de Bellreguard com al poble i la platja de Guardamar. Una captació feta a principis de l’any 2000 i amb un consum total de 537 m3 al dia que en estiu s’incrementa a 813 m3. La inexistència d’un dipòsit intermedi dificulta les tasques de manteniment, cloració i conservació.

Ara, el nou dipòsit de 800 m3 facilitarà tractar l’aigua de manera més segura, regular els cabals, disposar d’una reserva per al cas d’avaries puntuals i estabilitzar la pressió de l’aigua a la xarxa. I comptarà també amb un sistema d’alertes que permeta detectar possibles anomalies gràcies a la instal·lació de mesuradors de dades en temps real.

ÚLTIMAS NOTICIAS

El proyecto «La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América» llega a Suiza

El proyecto "La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América", declarado patrimonio cultural inmaterial de la humanidad por...

Nuria Montes: «Es momento de abrir la Comunitat Valenciana a mercados más lejanos»

Cada 27 de septiembre se celebra el Día Mundial del Turismo. Un día para poner en valor el trabajo...

Las visitas del Día del Turismo volverán en Fira i Festes

Gandia ha conmemorado el Día del Turismo con dos visitas guiadas gratuitas al Centro Histórico, la Colegiata y el...

Russafa se prepara para honrar a San Francisco de Borja

La comunidad parroquial de Russafa está lista para conmemorar la festividad en honor a San Francisco de Borja, patrón...

Alberto Contador: «Oliva Nova reúne todos los ingredientes para hacer de esta prueba un éxito»

Oliva Nova y más de 2.000 ciclistas están preparados para participar este sábado, 23 de septiembre, en el TotalEnergies...

El Encuentro D’arrel llena de música y tradición las calles de Gandia

El próximo domingo, 24 de septiembre, Gandia será el epicentro de la música, las canciones y los bailes valencianos...