miércoles, abril 24, 2024

Top 3

en portada

Xocolatada, pandero i cavalcada: Ròtova es prepara per rebre als Reis Mags

- Publicidad -

Ròtova, immers en la recuperació d’una tradició amb molts anys d’història, es prepara per rebre Ses Majestats, aquest 5 de gener. A les 19:30 hores, les carrers de Ròtova es tornaran a omplir de màgia i il·lusió amb l’arribada dels Reis Mags d’Orient.

La festa, que esdevé un viatge al passat per reviure les arrels i les emocions de la infància, començarà a les 18:30 hores amb una xocolatada a la plaça de l’església. Els assistents podran gaudir d’un ambient festiu abans de donar la benvinguda als Reis Mags.

La tradició pren vida amb la participació dels xiquets i xiquetes de Ròtova, que vestits de pastorets i pastoretes, acompanyats dels seus familiars, recorreran els carrers del municipi amb el tradicional pandero. Aquest artefacte, fet amb pots i llaunes lligades amb un cordell, és la clau per provocar l’enrenou característic que acompanya l’arribada dels Reis Mags.

La cavalcada, que s’iniciarà amb la rebuda de Ses Majestats, recorrerà: el carrer Major, carrer País Valencià, carrer Venerable, carrer Sant Josep i la plaça Major. La música de dolçaina i tabal, els cabuts, un ballet i el ritme de la batukada Kum Kum Tra acompanyaran aquesta desfilada. Acabada la cavalcada, els Reis Mags continuaran amb el repartiment de regals per als xiquets i xiquetes del municipi.

La tradició del pandero remunta als temps antics quan els xiquets i xiquetes, amb els seus panderos, feien soroll pels carrers per assegurar-se que els Reis Mags no passen de llarg. Es creia que aquells que no participaven en aquesta tradició es quedarien sense la visita dels Reis.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

ACTUALIDAD