viernes, 29 septiembre, 2023

Xeraco promou el projecte d’aparcabicis segur de la Diputació

El projecte consisteix en una instal·lació itinerant de dos models d’aparca bicicletes amb l’objectiu que tant la ciutadania com els ajuntaments coneguen la seua existència, les seues característiques i fiabilitat i que, tot plegat, facilite la transició cap a la descarbonització dels desplaçaments urbans.

El projecte, que s’implanta de manera pionera en Xeraco, tracta de promocionar l’ús de la bicicleta particular oferint un sistema d’aparcament per a les bicicletes de manera segura.

Els dos models romandran a Cullera (capacitat per a 7 bicicletes i 4 patinets) i Xeraco (capacitat per a 10 bicicletes) durant la temporada estiuenca, és a dir, 4 mesos.

La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, amb l’alcalde de Xeraco i també diputat, Avelino Mascarell, han assistit a la presentació del nou sistema d’aparcament segur de la Diputació en la platja de Xeraco.

Com explica la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, “cal impulsar la mobilitat segura i activa per transformar el sedentarisme del confinament en nous hàbits més saludables, i la bicicleta, mitjà de transport individual i que permet mantindre les distàncies, es revela com una alternativa tan sòlida com barata en la societat posterior a la Covid19”.

Segons l’alcalde de Xeraco, Avelino Mascarell, «acollim amb il·lusió aquesta iniciativa en facilitar el moviment entre el municipi de Xeraco i la platja. La gent es podrà moure d’una forma segura, acostar-se a l’arena, visitar la platja i, al mateix temps, estar amb la tranquil·litat que la bici està en bones condicions i resguardada d’actes vandàlics».

La mobilitat és un dels principals focus de contaminació atmosfèrica i acústica als municipis i per tant, un dels sectors on cal actuar promovent alternatives als vehicles de combustió i sobretot, reduint el nombre de desplaçaments motoritzats.

En aquest sentit, l’Àrea de Medi Ambient és la coordinadora territorial del Pacte de les Alcaldies, el projecte europeu que pretén reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle en un 40% en 2030.

ÚLTIMAS NOTICIAS

El proyecto «La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América» llega a Suiza

El proyecto "La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América", declarado patrimonio cultural inmaterial de la humanidad por...

Nuria Montes: «Es momento de abrir la Comunitat Valenciana a mercados más lejanos»

Cada 27 de septiembre se celebra el Día Mundial del Turismo. Un día para poner en valor el trabajo...

Las visitas del Día del Turismo volverán en Fira i Festes

Gandia ha conmemorado el Día del Turismo con dos visitas guiadas gratuitas al Centro Histórico, la Colegiata y el...

Russafa se prepara para honrar a San Francisco de Borja

La comunidad parroquial de Russafa está lista para conmemorar la festividad en honor a San Francisco de Borja, patrón...

Alberto Contador: «Oliva Nova reúne todos los ingredientes para hacer de esta prueba un éxito»

Oliva Nova y más de 2.000 ciclistas están preparados para participar este sábado, 23 de septiembre, en el TotalEnergies...

El Encuentro D’arrel llena de música y tradición las calles de Gandia

El próximo domingo, 24 de septiembre, Gandia será el epicentro de la música, las canciones y los bailes valencianos...