viernes, 29 septiembre, 2023

Bellreguard reforça l’accent social en el pressupost per al 2020

El govern municipal aprova els comptes anuals per a l’any vinent, amb el vot en contra de la oposició.

L’Ajuntament de Bellreguard ja té pressupost per al 2020. L’equip de govern (Compromís-PSPV) va aprovar en el ple el projecte de comptes anuals, amb el vot en contra del Partit Popular. El pressupost per a l’any vinent destaca per l’augment de la dotació per a polítiques socials, d’igualtat, festes o patrimoni i memòria democràtica. S’incrementa també el capítol d’inversions.

Amb això, “queden clares quines són les prioritats del govern municipal: gestionar amb rigor els diners de tots els bellreguardins, posant al centre de les nostres polítiques al veïns i veïnes del poble”, segons ha resumit l’alcalde, Àlex Ruiz. Tot això “procurant no només una millor qualitat de vida sinó també un poble més just, més igualitari més amable i amb millors infrastructures i serveis públics”.

Es tracta, segons el regidor d’Hisenda i Promoció Econòmica, Joan Marco, d’un pressupost “reial i prudent que pretén aglutinar les necessitats de la nostra ciutadania, entenent que la legislatura és de quatre anys i en cada any s’atenen unes d’elles”.

El pressupost s’ha elaborat, ha afegit Marco, “pensant en les veïnes i veïns del nostre poble, augmentant partides que els afecten directament i d’un caire social més significatiu que mai”.

El muntant total del pressupost per al 2020 és de 3.9875.015 euros, un 3,01% més que el d’enguany, xifrat en 3.868.579 euros.

Entre els capítols que reforça el nou pressupost destaquen l’increment de 1.500 euros en la partida d’Igualtat i Polítiques Inclusives, que passa de 6.500 a 8.000 euros; el de 4.000 euros en la de Cultura Festiva (que aglutina les antigues partides de Festes del Poble i de festes de carrers del poble i la platja), que passa a ser de 90.000 euros; o l’augment de 4.500 euros en Patrimoni i Memòria Democràtica.

També hi figuren noves partides fins ara inexistents, com la de Despeses en Serveis Socials, dotada amb 500 euros, per a aquells casos de màxima urgència; o la d’Agricultura i Consell Agrari, amb una consignació de 10.000 euros i amb la qual es pretén revertir els ingressos per l’IBI rústic.

De la mateixa manera, s’inclou la subvenció a una nova entitat esportiva com el Club Ciclista de Bellreguard, amb 1.500 euros. També s’hi contemplen 1.000 euros de subvenció per la Coral, per la commemoració del seu 10è aniversari, 700 euros per a la Xarxa Mai Més o una nova línia de subvencions socials per combatre la pobresa energètica, entre altres qüestions.

Quant a les inversions, el pressupost contempla dedicar 269.657 euros, el que suposa un increment de 23.865,05 respecte als comptes del 2019. Entre aquestes noves inversions destaquen:

  • Cicle de l’aigua, amb 139.157 euros (16.931,05 més que el 2019)
  • Inversionsdiverses, amb 78.000 euros (4.500 més que el 2019)
  • Pressupostos Participatius, amb 52.500 euros (2.500 més que el 2019)

ÚLTIMAS NOTICIAS

El proyecto «La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América» llega a Suiza

El proyecto "La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América", declarado patrimonio cultural inmaterial de la humanidad por...

Nuria Montes: «Es momento de abrir la Comunitat Valenciana a mercados más lejanos»

Cada 27 de septiembre se celebra el Día Mundial del Turismo. Un día para poner en valor el trabajo...

Las visitas del Día del Turismo volverán en Fira i Festes

Gandia ha conmemorado el Día del Turismo con dos visitas guiadas gratuitas al Centro Histórico, la Colegiata y el...

Russafa se prepara para honrar a San Francisco de Borja

La comunidad parroquial de Russafa está lista para conmemorar la festividad en honor a San Francisco de Borja, patrón...

Alberto Contador: «Oliva Nova reúne todos los ingredientes para hacer de esta prueba un éxito»

Oliva Nova y más de 2.000 ciclistas están preparados para participar este sábado, 23 de septiembre, en el TotalEnergies...

El Encuentro D’arrel llena de música y tradición las calles de Gandia

El próximo domingo, 24 de septiembre, Gandia será el epicentro de la música, las canciones y los bailes valencianos...