lunes, junio 24, 2024

Bellreguard s’incorpora al Circuit Cultural Valencià

Bellreguard s’incorpora al Circuit Cultural Valencià

El poble comptarà amb un mínim de 10 espectacles professionals de teatre, dansa i circ a l’any, gràcies a l’acord amb l’Institut Valencià de Cultura.

L’Ajuntament de Bellreguard va acordar per unanimitat la incorporació del municipi al Circuit Cultural Valencià (CCV).

L’adhesió de Bellreguard al CCV es formalitza mitjançant la signatura d’un conveni amb l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana, que garanteix una programació escènica. El poble es suma així als més de 80 municipis valencians ja adherits.

Segons el regidor de l’Àrea de Cultura Democràtica, Juanjo Giner, «tenim com a objectiu que Bellreguard torne a ser un referent cultural». Per això, «formar part del Circuit Cultural Valencià és una decisió responsable que ens ajudarà a poder treballar en una programació d’arts escèniques de qualitat, contemporània, alternativa i compromesa».

La vertebració cultural del territori, duguent una programació de qualitat a totes les comarques; el recolzament al sector valencià de les arts escèniques, garantint majors oportunitats per a companyies i artistes professionals; la promoció del valencià. Són els eixos principals d’aquest CCV, que és continuador de l’antic Circuit Teatral Valencià, que va aconseguir establir una programació estable de teatre i dansa entre el 1998 i el 2009, quan va ser suprimit. Ara, el Circuit Cultural Valencià, nascut l’any 2016, incorpora altres disciplines escèniques (música, circ,…) i també les audiovisuals.

- Publicidad -

Els convenis de l’Institut Valencià de Cultura amb els ajuntaments contemplen quatre modalitats. Bellreguard tria la primera, que és la més ambiciosa. Suposa la programació d’un mínim de 10 espectacles professionals de teatre, dansa i circ. D’ells, 7 hauran de ser de companyies valencianes.

La adhesió de municipis al Circuit no ha parat, prova del seu èxit. El passat 2019, hi eren ja 81 els municipis incorporats, a més de la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat d’Alacant. I les xifres d’espectadors avalen la fórmula, amb vora 600.000 anuals. Prop del doble dels 341.485 comptabilitzats l’any de la posada en marxa, el 2016.

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -

MÁS PLANES

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -

La última obra de Escena Erasmus llega a Gandia

El proyecto teatral europeo Escena Erasmus de la Universitat de València, en el que colabora la Diputació...

Las actividades culturales y deportivas en el Real de...

Como cada semana, el Real de Gandia cuenta con una gran agenda de actividades culturales y deportivas...

Gandia celebra el Corpus Christi el 1 y 2...

Gandia celebra los días 1 y 2 de junio de 2024 Gandia la solemnidad del Cuerpo y...