viernes, 29 septiembre, 2023

Bellreguard entra a formar part del Circuit Cultural Valencià

El Consell de Direcció de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) de la Generalitat Valenciana ha aprovat la incorporació de l’Ajuntament de Bellreguard al Circuit Cultural Valencià (CCV). Es tracta d’una xarxa de pobles i ciutats que volen donar suport i promoure la cultura valenciana professional. Aquests municipis compten amb una programació de qualitat i estable durant tot l’any. Bellreguard s’incorpora a la modalitat de teatre, dansa i circ A.

L’Ajuntament de Bellreguard havia formalitzat l’acord d’entrar al Circuit en un plenari del passat mes de gener. Ara es formalitzará la inscripció amb la signatura d’un conveni amb l’IVC, que garanteix la programació escènica. D’aquesta forma, Bellreguard es suma als més de 80 municipis valencians ja adherits.

El regidor de l’Àrea de Cultura Democràtica, Juanjo Giner, ha manifestat que «formar part del Circuit Cultural Valencià és una decisió responsable que ens ajudarà a poder treballar en una programació d’arts escèniques de qualitat, contemporània, alternativa i compromesa».

El CCV vol dur a terme una programació cultural de qualitat a totes les comarques; donar suport al sector valencià de les arts escèniques i promocionar la llengua. Es tracta del continuador de l’antic Circuit Teatral Valencià, que va aconseguir una programació estable de teatre i dansa des de l’any 1998 fins al 2009.

Els convenis de l’IVC amb els ajuntaments contemplen quatre modalitats diferentes. Bellreguard va triar una de les mes ambicioses. Es tracta d’una programació de, mínim, 10 espectacles professionals de teatre, dansa i circ. De tots ells, set han de ser de companyies valencianes.

El director general de l’IVC, Abel Guarnios, ha agraït a l’alcalde, Àlex Ruiz, la «implicació en aquest projecte concret i, per extensió, en tot el que empenyeu en pro d’una programació cultural regulada, professional i de qualitat en tant que instrument necessari per al creixement individual i col·lectiu dels nostres ciutadans».

ÚLTIMAS NOTICIAS

El proyecto «La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América» llega a Suiza

El proyecto "La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América", declarado patrimonio cultural inmaterial de la humanidad por...

Nuria Montes: «Es momento de abrir la Comunitat Valenciana a mercados más lejanos»

Cada 27 de septiembre se celebra el Día Mundial del Turismo. Un día para poner en valor el trabajo...

Las visitas del Día del Turismo volverán en Fira i Festes

Gandia ha conmemorado el Día del Turismo con dos visitas guiadas gratuitas al Centro Histórico, la Colegiata y el...

Russafa se prepara para honrar a San Francisco de Borja

La comunidad parroquial de Russafa está lista para conmemorar la festividad en honor a San Francisco de Borja, patrón...

Alberto Contador: «Oliva Nova reúne todos los ingredientes para hacer de esta prueba un éxito»

Oliva Nova y más de 2.000 ciclistas están preparados para participar este sábado, 23 de septiembre, en el TotalEnergies...

El Encuentro D’arrel llena de música y tradición las calles de Gandia

El próximo domingo, 24 de septiembre, Gandia será el epicentro de la música, las canciones y los bailes valencianos...