21.1 C
Gandia
/ 25 septiembre 2022

ARFO presenta el projecte Memorial en honor a les víctimes del franquisme d’Oliva

ARFO presenta el projecte Memorial en honor a les víctimes del franquisme d’Oliva

L’Associació de Represaliades i Represaliats pel Franquisme a Oliva (ARFO) ha presentat el projecte memorial de en honor a les víctimes del franquisme d’Oliva. L’acte l’ha presidit la presidenta de l’associació, Teresa Llopis, junt al arquitecte que ha dissenyat el monument, José Colomar.

El monument, carregat de connotacions simbòliques estarà ubicat en una jardinera cavada per baix del nivell del sol i emplenada de pedres blanques, simbolitzan una fosa, amb restes calcaries dels ossos. Consta d’una estructura metàl·lica d’Acer Cortén amb un llistat dels 70 noms de les víctimes. Una olivera i uns bancs protegiran la intimitat del monument i de totes les persones que el visiten.

Tots els assistents al acte han volgut donar l’enhorabona pel bon gust de l’obra i l’alcalde d’Olica ha manifestat que «este saló de plens que ja va acollir l’acte de constitució de l’Associació de Familiars de Represaliats pel Franquisme a Oliva, és el lloc idoni per a donar a conèixer este projecte per les connotacions democràtiques que té un Ajuntament, però també perquè és la casa de totes i tots. Precisament este saló de plens, en 2017 va acordar donar compliment amb la llei de memòria democràtica i entre les mesures d’acord figura la creació d’un monument memorial a les víctimes…».

COMENTARIOS

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor, introduce tu comentario
Por favor, introduce tu nombre

ARTÍCULOS RELACIONADOS