lunes, 2 octubre, 2023

Bellreguard activa les ajudes a famílies i empreses afectats per la COVID-19

Obert el termini per a la presentació de sol·licituds d’unes subvencions que poden arribar al 60% de l’import del servei.

L’Ajuntament de Bellreguard ha posat en marxa el procediment per tal que els veïns i veïnes del poble puguen accedir a subvencions per a fer front a les despeses dels serveis d’aigua potable i sanejament.

Ja es poden sol·licitar ja les ajudes que tenen com a finalitat sufragar el cost d’aquests serveis durant la vigència de l’estat d’alarma a causa de la crisi sanitària de la COVID-19.

L’objectiu és doble, segons explica l’alcalde, Àlex Ruiz: “D’una banda, ajudar a les famílies amb major vulnerabilitat per la situació sanitària actual; per l’altra, ajudar a les empreses que han vist paralitzada la seua activitat professional o disminuïda la seua facturació com a conseqüència de la declaració de l’estat d’alarma”. D’aquesta manera, remarca l’alcalde, “ajudem a aquells que més ho necessiten per a rebaixar l’impacte econòmic de la crisi sanitària en les seues vides i la seua activitat”.

Per la seua banda, el regidor de Promoció Econòmica, Joan Marco, ha posat l’accent en que aquesta és una més de les accions posades en marxa “per tal de dinamitzar l’activitat”, ja que “és en aquests complicats moments quan, més que mai, l’Ajuntament ha d’estar al costat dels veïns i veïnes”.

Pel que fa a les empreses i autònoms, poden acollir-se a les ajudes si van vore suspeses les seues activitats com a conseqüència de l’estat d’alarma, o si han vist reduïda la seua facturació almenys en un 75%.

En allò referent a les famílies, poden ser beneficiàries de les subvencions aquelles en les quals algun dels seus membres haja patit un ERTO o estiga en situació de desocupació com a conseqüència de la COVID-19; les famílies nombroses; i les monoparentals.

Quant a l’import de les ajudes, per a les empreses poden arribar al 60% dels rebuts de l’aigua si van tindre que suspendre l’activitaty, i al 40% si van vore reduïda la facturació. En el cas de les famílies, poden arribar també a un màxim del 60% de l’import del rebut.

Les empreses hauran de presentar les sol·licituds a través de la seu electrónica de l’Ajuntament de Bellreguard: https://bellreguard.sedelectronica.es/info.0. Per la seua banda, tant els autònoms com les famílies poden fer-ho per eixa mateixa via o, si ho prefereixen, de manera presencial en el registre de l’Ajuntament de Bellreguard.

Termini de presentació de les sol·licituds

Per al cas de sol·licitar la subvenció corresponent al primer rebut trimestral del servei de l’aigua, el termini de presentació és de l’1 al 31 de juliol, ambdós inclosos. Per al cas del segon rebut trimestral, serà de l’1 al 30 d’octubre.

ÚLTIMAS NOTICIAS

El proyecto «La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América» llega a Suiza

El proyecto "La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América", declarado patrimonio cultural inmaterial de la humanidad por...

Nuria Montes: «Es momento de abrir la Comunitat Valenciana a mercados más lejanos»

Cada 27 de septiembre se celebra el Día Mundial del Turismo. Un día para poner en valor el trabajo...

Las visitas del Día del Turismo volverán en Fira i Festes

Gandia ha conmemorado el Día del Turismo con dos visitas guiadas gratuitas al Centro Histórico, la Colegiata y el...

Russafa se prepara para honrar a San Francisco de Borja

La comunidad parroquial de Russafa está lista para conmemorar la festividad en honor a San Francisco de Borja, patrón...

Alberto Contador: «Oliva Nova reúne todos los ingredientes para hacer de esta prueba un éxito»

Oliva Nova y más de 2.000 ciclistas están preparados para participar este sábado, 23 de septiembre, en el TotalEnergies...

El Encuentro D’arrel llena de música y tradición las calles de Gandia

El próximo domingo, 24 de septiembre, Gandia será el epicentro de la música, las canciones y los bailes valencianos...