viernes, 29 septiembre, 2023

Programa d’activitats a la tardor de Ròtova

DIVENDRES, 2 D’OCTUBRE: Records per a compartir per a la gent més jove

Divendres, 2 d’octubre, la Nau Polivalent de Ròtova (c/ Llocnou) acollirà el taller ‘Records per a compartir’, a partir de les 17.30 hores. L’activitat està dirigida per a xiquetes I xiquets de 5 fins a 12 anys.

El taller està plantejat a partir del còmic de Paco Roca ‘Arrugas’, sobre la importància dels records per a la persona, com a element de la identitat personal i col·lectiva. Treballarem els records que ens ajuden a ser millors persones, els moments de comunicació i enteniment oferint un recurs educatiu, basat en l’expressió artística i treballant el recurs del còmic.

L’activitat està subvencionada pel SARC de la Diputació de València.


DISSABTE 3 D’OCTUBRE: La Vihuela rondarà pels carrers de Ròtova el 3 d’octubre

El proper dissabte 3 d’octubre, a les 19 hores, la música tornarà a estar present pels carrers de Ròtova, amb una ronda amb cants i balls tradicionals, a càrrec de l’Associació «La Vihuela de València». L’actuació s’emmarca dins de la XVII Campanya de Concerts d’Intercanvis amb el patrocini de la Generalitat Valenciana i l’Institut Valencià de Cultura.

L’inici tindrà lloc a plaça de l’Església, i els balls passaran pel carrer Major, plaça Major, Sant Josep, Venerable, Barri de la Mare de Déu de la Salut.

L’Associació La Vihuela, amb seu en l’antic barri del Carmen de la ciutat de València, és una agrupació que té com a objectiu promoure i estudiar la cultura i l’etnografia valencianes. D’aquesta manera, una de les finalitats principals de l’associació és l’estudi del folklore mitjançant el treball de camp i també el treball d’arxiu. Dedica especial interès a la recuperació de cants, balls i danses tradicionals pròpies del territori valencià sota la direcció de Fermin Pardo, un dels principals experts en música tradicional valenciana.

Al llarg de la seua trajectòria ha fet un extens treball de recopilació del folklore per tot el territori valencià. Així mateix ha estudiat molts vessants de la cultura tradicional com ara la indumentària, les festes, l’arquitectura, la religiositat popular, etc.

ÚLTIMAS NOTICIAS

El proyecto «La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América» llega a Suiza

El proyecto "La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América", declarado patrimonio cultural inmaterial de la humanidad por...

Nuria Montes: «Es momento de abrir la Comunitat Valenciana a mercados más lejanos»

Cada 27 de septiembre se celebra el Día Mundial del Turismo. Un día para poner en valor el trabajo...

Las visitas del Día del Turismo volverán en Fira i Festes

Gandia ha conmemorado el Día del Turismo con dos visitas guiadas gratuitas al Centro Histórico, la Colegiata y el...

Russafa se prepara para honrar a San Francisco de Borja

La comunidad parroquial de Russafa está lista para conmemorar la festividad en honor a San Francisco de Borja, patrón...

Alberto Contador: «Oliva Nova reúne todos los ingredientes para hacer de esta prueba un éxito»

Oliva Nova y más de 2.000 ciclistas están preparados para participar este sábado, 23 de septiembre, en el TotalEnergies...

El Encuentro D’arrel llena de música y tradición las calles de Gandia

El próximo domingo, 24 de septiembre, Gandia será el epicentro de la música, las canciones y los bailes valencianos...