viernes, 29 septiembre, 2023

Bellreguard llança els primers Pressupostos Participatius Socials

El Consell de Participació Ciutadana, reunit per primera vegada de forma telemàtica, va acordar ahir per unanimitat adaptar l’edició d’enguany per tal de rebaixar l’impacte de la Covid-19 sobre la població més vulnerable.

L’Ajuntament de Bellreguard segueix treballant durant aquesta situació excepcional propiciada per la pandèmia de coronavirus, i en l’agenda municipal estan marcats, com cada any, els Pressupostos Participatius.

També en aquest 2020 els veïns i veïnes podran, tot i les circumstàncies, aportar propostes i decidir quines s’executen amb càrrec als comptes anuals de l’Ajuntament. No obstant això, aquesta va a ser una edició molt especial, motivada per l’actual situació que travessem en plena lluïta contra la Covid-19 i les seues conseqüències.

És per això que, en la vesprada d’ahir, el Consell de Participació Ciutadana, reunit en sessió telemàtica per primera vegada en la seua història, va acordar per unanimitat adaptar la metodologia dels Pressupostos Participatius acurtant els terminis i, a més, establint que totes les propostes ciutadanes hauran d’anar vinculades a línies d’intervenció social per a millorar el benestar de les persones més vulnerables.

“Els Pressupostos Participatius de l’any 2020 seran uns pressupostos socials, atès que rebaixar l’impacte de la pandèmia sobre les famílies del poble ha de ser ara mateix una prioritat municipal”, explica el regidor de Participació Ciutadana, Juanjo Giner. Enguany, l’Ajuntament de Bellreguard destina 52.500 euros a fer realitat els projectes de Pressupostos Participatius. La participació ciutadana, afegeix el regidor, “no està de quarantena”.

Amb la nova metodologia aprovada ahir, s’agilitzen els terminis per a la presentació i valoració de les propostes ciutadanes, que queden establits així:

Del 13 de maig al 24 de maig. Informació i recollida de propostes, per qualsevol de les vies següents, per tal d’evitar la presentació de forma presencial:.

  • A través del Whatsapp municipal, incloguent el nom de la persona que proposa i la despripció de la proposta.
  • Accedint a la pàgina tria.bellreguard.net i seguint les instruccions per a presentar la proposta.
  • Dipositant-les a les bústies ciutadanes col·locades a l’Ajuntament i a la Casa del Poble.

Del 25 al 31 de maig. Avaluació de les propostes pels tècnics.

3 de juny. Convocatòria extraordinària del Consell de Participació Ciutadana, on els consellers i conselleres procediran a la selecció i validació de les propostes.

Del 8 al 21 de juny. Presentació de les propostes finalistes i votació de les mateixes per tota la ciutadania major de 16 anys, mitjançant la pàgina web.

ÚLTIMAS NOTICIAS

El proyecto «La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América» llega a Suiza

El proyecto "La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América", declarado patrimonio cultural inmaterial de la humanidad por...

Nuria Montes: «Es momento de abrir la Comunitat Valenciana a mercados más lejanos»

Cada 27 de septiembre se celebra el Día Mundial del Turismo. Un día para poner en valor el trabajo...

Las visitas del Día del Turismo volverán en Fira i Festes

Gandia ha conmemorado el Día del Turismo con dos visitas guiadas gratuitas al Centro Histórico, la Colegiata y el...

Russafa se prepara para honrar a San Francisco de Borja

La comunidad parroquial de Russafa está lista para conmemorar la festividad en honor a San Francisco de Borja, patrón...

Alberto Contador: «Oliva Nova reúne todos los ingredientes para hacer de esta prueba un éxito»

Oliva Nova y más de 2.000 ciclistas están preparados para participar este sábado, 23 de septiembre, en el TotalEnergies...

El Encuentro D’arrel llena de música y tradición las calles de Gandia

El próximo domingo, 24 de septiembre, Gandia será el epicentro de la música, las canciones y los bailes valencianos...