miércoles, abril 24, 2024

Top 3

en portada

Oliva celebra el Porrat de Sant Antoni: Calderes i Fira modernista

- Publicidad -

La Regidora de Festes, Yolanda Navarro, ha presentat la programació festiva per a la XXII edició del Porrat de Sant Antoni d’Oliva, que tindrà lloc del divendres 10 fins al diumenge 12 de gener. Comptarà també amb una Fira Modernista amb figurants vestits d’època, exhibició de bicicletes antigues, activitats lúdiques i infantils, mercat d’oficis, antiguitats, ceràmica i orfebreria.

El porrat començarà el pròxim divendres 10 de gener a les 17 hores amb l’apertura, i a les 19 hores, es realitzarà la inauguració oficial d’aquest esdeveniment tan arrelat en Oliva. Tots els veïns i veïnes podran gaudir del mercat fins a les 20 h.

El dissabte 11 tindran lloc les populars Calderes de Sant Antoni, que començaran a elaborar-se a les 8 h al carrer de Sant Vicent i està previst que es preparen al voltant de 30 calderes de coure, és a dir, 4.000 racions d’arròs caldós amb fesols i nap, una gran tasca que venen fent els festers de Sant Vicent qui són els que amb els seu esforç i dedicació mantenen viva aquesta tradició tan propia del poble. Els veïns i veïnes podran gaudir d’aquesta tradició tant al dinar popular organitzat en aquest mateix carrer o emportant-se’l a casa a partir de les 13 h.

A més, a les 10 h del dissabte, hi haurà una recepció del grup modernista al Porrat de Sant Antoni al carrer Sant Vicent amb tallers i jocs infantils. També a les 11 h tindrà lloc la visita guiada al Museu Etnològic i a les 16 h, visita guiada al Museu Arqueològic.

El porrat de Sant Antoni estarà ambientat a les 13 h i a les 18 h gràcies al ball d’època a càrrec de l’associació cultural ‘Amigos de modernismo de Alcoy’, i tant majors com menuts podran gaudir d’ell.

Yolanda Navarro, regidora de Festes, ha explicat que el diumenge 13 de gener també hi haurà nombroses activitats com: la recepció dels ciclistes al Porrat a les 10 h, la visita guiada al Museu Etnològic i Museu Maians a les 10 h, el passeig en bicicletes antigues a les 12.30 h, la visita guiada al Museu Arqueològic a les 16 h, el Vals Vienés a càrrec de l’Associació cultural modernista de Novelda i per finalitzar a l’actuació d’un grup de música popular valenciana i mediterrània.

A més, la programació cultural continuarà el dijous 16 de gener, quan es celebrarà la Festivitat de Sant Antoni Abad. A partir de les 9 h i durant tot el dia, el porrat històric tradicional de Sant Antoni i a la plaça de Sant Roc, hi haurà parades de dolços i joguets.

Navarro ha explicat que es tracta d’una tradició molt arrelada d’Oliva i que des de la seua regidoria s’ha pretés continuar potenciant aquest esdeveniment de tanta importància per a la ciutadania i d’interés local.


DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

ACTUALIDAD