lunes, 2 octubre, 2023

Arranca el Mercat d’Oliva amb aforament controlat i mesures d’higiene

El Mercat dels Divendres d’Oliva ha recuperat la seua extensió habitual amb la instal·lació de les 150 parades de venda, entre alimentació i diversos. Ho ha fet, això sí, amb noves mesures de seguretat i d’higiene.

A les 50 parades d’alimentació que es van instal·lar fa dues setmanes, hui s’han sumat, en un perímetre delimitat independent, les 100 parades de roba, calçat i diversos. En total, més de 800 m lineals de tanques que permetran controlar amb rigor l’aforament en tot moment.

La Regidoria de Comerç, Mercats i Consum ha treballat al llarg de tota la setmana, en col·laboració amb la d’Obres i Serveis, la Policia Local i el Departament d’Activitats, amb l’objectiu de permetre a tots els comerciants muntar la seua parada, alhora que es garantiren les condicions de seguretat i d’higiene necessàries.

“Per a nosaltres era molt important recuperar l’extensió normal del mercat, ja que hi ha moltes famílies que depenen dels ingressos que obtenen del mercat, algunes d’elles han hagut d’acudir a Serveis Socials de l’ajuntament. Igualment important era garantir la seguretat, tant dels comerciants com dels clients, i amb eixes premisses hem treballat al llarg de la setmana”, ha assegurat la regidora delegada, Yolanda Balaguer.

Per a la preparació del dispositiu necessari s’ha comptat amb la col·laboració de la Policia Local, la brigada d’Obres i Serveis i Protecció Civil. La nova distribució del mercat ha necessitat tallar més carrers dels habituals, a més de l’habilitació d’un aparcament per als comerciants.

“Els operaris de la brigada han posat moltíssima cura perquè el mercat torne hui a la màxima normalitat possible. Abans i després de cada mercat desinfectem a consciència tota la zona per a garantir la màxima seguretat, com ho estem fent des de l’inici del confinament”, ha destacat el regidor d’Obres i Serveis, Miquel Doménech.

“El comportament cívic i exemplar de la població durant les dues setmanes anteriors de mercat, ens ha ajudat a prendre la decisió d’ampliar-lo esta setmana. El treball de la regidora de Mercats i el regidor d’Obres i Serveis, l’esforç dels comerciants, i la col·laboració dels treballadors de l’ajuntament i de Protecció Civil, ho han fet possible, els estic molt agraït”, ha declarat l’alcalde d’Oliva David González.

ÚLTIMAS NOTICIAS

El proyecto «La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América» llega a Suiza

El proyecto "La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América", declarado patrimonio cultural inmaterial de la humanidad por...

Nuria Montes: «Es momento de abrir la Comunitat Valenciana a mercados más lejanos»

Cada 27 de septiembre se celebra el Día Mundial del Turismo. Un día para poner en valor el trabajo...

Las visitas del Día del Turismo volverán en Fira i Festes

Gandia ha conmemorado el Día del Turismo con dos visitas guiadas gratuitas al Centro Histórico, la Colegiata y el...

Russafa se prepara para honrar a San Francisco de Borja

La comunidad parroquial de Russafa está lista para conmemorar la festividad en honor a San Francisco de Borja, patrón...

Alberto Contador: «Oliva Nova reúne todos los ingredientes para hacer de esta prueba un éxito»

Oliva Nova y más de 2.000 ciclistas están preparados para participar este sábado, 23 de septiembre, en el TotalEnergies...

El Encuentro D’arrel llena de música y tradición las calles de Gandia

El próximo domingo, 24 de septiembre, Gandia será el epicentro de la música, las canciones y los bailes valencianos...