lunes, 2 octubre, 2023

Bellreguard prepara el polígon industrial per a la instal·lació de fibra òptica

Les obres, amb una inversió de 108.344 euros aportats per l’Ivace i l’Ajuntament, finalitzaran en qüestió de dies i obrin la porta a que les empreses del poble puguen incorporar-se a les xarxes de comunicació d’alta velocitat.

El polígon Velló acull aquests dies les obres de canalització per a la instal·lació de fibra òptica en tota la zona industrial de Bellreguard, un projecte que busca posar fi a la inexistència de una xarxa de comunicacions d’alta velocitat a disposició de les empreses. El projecte suposa una inversió total de 180.572,70 euros i inclou, a més de les canalitzacions per a la fibra òptica, la millora de l’enllumenat públic i senyalització de carrers. El sector industrial queda així preparat per a fer possible que algun operador puga instal·lar la fibra òptica.

Impulsat des de l’Ajuntament de Bellreguard, el projecte compta amb el finançament de l’Institut Valencia de Competitivitat Empresarial (Ivace), dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible, que es fa càrrec del 60% de la inversió amb una aportació de 108.343,61 euros. El 40% restant l’assumeix l’Ajuntament de Bellreguard.

«Conscients de la problemàtica i perjudicis que per al teixit industrial del poble té la inexistència d’una xarxa d’alta velocitat, tant al polígon de Velló com a la resta de la zona industrial del poble, vam considerar la necessitat d’impulsar el projecte» d’inversió per a fer possible la instal·lació de la fibra òptica, i presentar-ho a la línia d’ajudes de l’Ivace per a modernització i dotació d’infraestructures i serveis en polígons, segons explica l’alcalde, Àlex Ruiz.

L’ens depenent de la Conselleria d’Economia Sostenible va concedir finalment l’ajuda econòmica que permet ara executar un projecte que, segons l’alcalde, suposa «llevar un fre que encara hui arrossega l’empresariat bellreguardí a l’hora de competir en un món econòmic on la velocitat de les comunicacions és un factor cabdal».

Pel que fa a aquesta qüestió, quan algun operador de telecomunicacions aposte per dotar de fibra el sector industrial «les nostres empreses podran competir en condicions d’igualtat». Les obres van estar adjudicades per la Junta de Govern Local el passat 30 d’octubre, i s’allargaran durant uns dies.

ÚLTIMAS NOTICIAS

El proyecto «La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América» llega a Suiza

El proyecto "La Ruta del Azúcar Valenciano, de Europa a América", declarado patrimonio cultural inmaterial de la humanidad por...

Nuria Montes: «Es momento de abrir la Comunitat Valenciana a mercados más lejanos»

Cada 27 de septiembre se celebra el Día Mundial del Turismo. Un día para poner en valor el trabajo...

Las visitas del Día del Turismo volverán en Fira i Festes

Gandia ha conmemorado el Día del Turismo con dos visitas guiadas gratuitas al Centro Histórico, la Colegiata y el...

Russafa se prepara para honrar a San Francisco de Borja

La comunidad parroquial de Russafa está lista para conmemorar la festividad en honor a San Francisco de Borja, patrón...

Alberto Contador: «Oliva Nova reúne todos los ingredientes para hacer de esta prueba un éxito»

Oliva Nova y más de 2.000 ciclistas están preparados para participar este sábado, 23 de septiembre, en el TotalEnergies...

El Encuentro D’arrel llena de música y tradición las calles de Gandia

El próximo domingo, 24 de septiembre, Gandia será el epicentro de la música, las canciones y los bailes valencianos...